Başbakan Binali Yıldırım, memleketi Erzincan'da partisinin Merkez Spor Salonu'nda düzenlediği 6'ncı İl Olağan Kongresi'ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na da değinen Yıldırım, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

"KİMDEN YANASIN ÇIK VE SÖYLE"

Tehditler sona erene kadar operasyonların süreceğini ifade eden Yıldırım, "Sınırlarımıza yönelen tehdidi ortadan kaldırmak için uluslararası hukuktan doğan haklarımızla sınır dışı operasyonları gerçekleştiriyoruz. Bütün zulümler, ülkemize yönelen tehditler tamamen bitinceye kadar bu operasyonlar devam edecek. Kimse caz yapmasın. Ey Kılıçdaroğlu sen hangi akla hizmet ediyorsun. 'Afrin'e girmeyin' diyorsun. Bu nasıl mantık. Yedi düvelin desteklediği terör örgütleri PKK, PYD, YPG, DEAŞ al birini vur ötekine. Acıkça devletimize milletimize kafa tutuyor. Kimden yanasın çık da söyle. Bilesiniz ki sonuna kadar gideceğiz. Köklerini de kazıyacağız, sen istesen de istemesen de. Senin sözlerin bizi, kahraman Mehmetçiği bu mücadeleden döndüremez" ifadelerini kullandı.

"HADDİNİ BİLMEZ"

Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a yönelik sözlerine de sert tepki gösteren Yıldırım, "Sayın Kılıçdaroğlu, bugün yine bir şeyler yumurtlamış grup toplantısında atmış, tutmuş. Ne diyor; efendim Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en korkak adamı Recep Tayyip Erdoğan'mış. Hadi oradan haddini bilmez. 15 Temmuz'da tankların arasından sıvışıp belediye başkanının evine sığınırken, Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım meydanlarda alçaklara karşı mücadele ediyordu. Kim korkak, kim korkak değil. Bu millet en iyisini bilir. Afrin operasyonu devletin operasyonuymuş, siyasetin değil. Allah akıl fikir versin. Bu yaşa gelmiş devlet nedir, siyaset nedir, farkından değil" dedi.

"HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK"

Sınırlarımızda bir devlet kurma hevesinde olanların bu heveslerinin kursaklarında kalacağını belirten Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün bana, yarın sana. Ey Amerika terör örgütleri ile iş tutarak nereye varmak istiyorsun. Bu yol karanlıktır, bu yol çıkmaz sokaktır. Hala bu yanlıştan dönmek için zamanın vardır. Artık şu canilere, insanları gözünü kırpmadan öldüren bu alçaklara destek olmayı bırak. Silah vermeyi bırak. Verdiğin silahları da söz verdiğiniz üzere topla artık" şeklinde konuştu.

OĞLUNUN YAPTIRDIĞI OKULU AÇTI

Başbakan Binal Yıldırım, partisinin olağan kongresi sonrası oğlu Bülent Yıldırım'ın finansörlüğünde yapılan Şehit Piyade Uzman Çavuş Selim Topal Anaokulu'nun açılışına geçti. Törende konuşan Yıldırım, ülkenin yarınları ve geleceği için önemli hizmetin açılışının yapıldığını söyledi. Projenin sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, "Şöyle ki devlet çocukların ihtiyacı olan okulları yapıyor. Ancak maşallah genç nüfus, okul yaşına gelen çocuklarımız oldukça fazla. Bu da bizim yük değil bizim bir zenginliğimiz. Çünkü petrolümüz olur biter. Taşa toprağa binaya yatırım yaparsınız 50 sene, bilemedin 100 sene ömrü var, gelir geçer ama insana yatırım yaparsanız nesiller boyunca sonsuza kadar devam eder" dedi.

"KILI KIRK YARIYORLAR"

Afrin operasyonuna da değinen Yıldırım, Sınırdaki operasyonda güvenlik güçlerinin kılı kırk yardığına vurgu yaptı. Binali Yıldırım, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" hassasiyeti olmasaydı operasyonların birkaç günlük iş olduğunu belirtti. Afrin'de El Bab'ta tek bir sivilin burnu kanamaması için teröristlerin bir bir tespit edildiğine işaret eden Yıldırım "Tek bir sivilin burnunun kanamaması için adeta ilmek dokur gibi o teröristler bir bir tespit ediliyor. Sivillerle ilgili yalan yanlış açıklamalar yapanlar öyle zannediyorum ki tek gözlükle bakıyorlar. Şu harekatın başladığı günden geçen 24 gün içerisinde Hatay'a, Reyhanlı'ya, Hassa'ya, Kırıkhan'a Kilis'e gittiniz mi? Orada yok olan hayatları gördünüz mü? Orada hastanelerde yatan gazilerimizi, yaralılarımızı ziyaret ettiniz mi?" dedi. DHA