Uzun süredir 6.2 milyon kişinin beklediği emeklilikte yaş sorunu, İYİ Parti'nin hazırladığı bir önergeyle Meclis'e taşındı. Önergeye sıcak bakan CHP, HDP ve İYİ Parti'ye, oylama sırasında AKP ile ipleri gerilen MHP'den de beklenmedik bir destek geldi ve muhalefetin salonda çoğunlukta bulunması önerinin gündeme alınmasını sağladı. Öneriye destek veren MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, “Toplumun geniş bir kesimini ilgilendiriyor. Bizim seçim beyannamemizde emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin çözülmesine ilişkin milletimize verdiğimiz bir taahhüdümüz var’’ sözleriyle açıkladı.

GÖZLER MHP'NİN ÜZERİNDEYDİ

Yaşanan bu gelişme CHP, HDP ve İYİ Parti tarafından büyük bir sevinçle karşılanırken MHP'den şok bir görevden alma haberi geldi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Grup Başkanvekili Erhan Usta'yı görevden aldığı duyuruldu. Bu gelişmenin ardından da komisyon kurulabilmesi için yapılan oylamada MHP bu defa çekimser kaldı. AKP’nin oylarıyla komisyon kurulması önergesi reddedildi.  Oylama esnasında çekilen fotoğraftaki MHP vekillerin haliyse dikkat çekti. CHP, HDP ve İYİ Partili vekiller oylama esnasında ellerini kaldırırken bir yandan da gülümseyerek çekimser kalan MHP sıralarına baktı.

[old_news_related_template title="Son dakika haberleri | Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) önergesi reddedildi!" desc="Son dakika haberi... Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili Meclis Araştırma önergesinin gündeme alınması, muhalefetin oylarıyla kabul edildi. Böylelikle AKP-MHP ittifakının dağılmasının ardından iktidar Meclis’te ilk golü yedi. Ancak komisyon kurulabilmesi için yapılan oylamada MHP bu defa çekimser kaldı. AKP’nin oylarıyla komisyon kurulması önergesi reddedildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/m2-3_16_9_1540401104.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-emeklilikte-yas-onergesi-reddedildi-2700042/"]

AKŞENER'DEN VİCDAN MESAJI

Fotoğrafa yansıyan MHP'lilerin haliyle ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı. Akşener mesajında, "Değerli İYİ Parti milletvekilleri; Emeklilikte Yaşa Takılanlar adına gösterdiğiniz çabadan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bir gün benden gelecek bir telefon ile vicdanınız arasında kalırsanız, vicdanınızı dinleyin" ifadelerini kullandı.

aksener