İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ’ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında yeni isimlere ulaşıldı, ardından 47 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. Soruşturma kapsamında, örgüt yöneticilerinin Üsküdar'ın Mimar Sinan, Bulgurlu ve Ünalan mahallelerindeki 4 ayrı hat üzerinden aralarında muvazzaf asker, Hava Harp Okulu ve askeri lise öğrencilerin de bulunduğu 934 askerle irtibat kurduğunun belirlendiği bildiridi.

Soruşturmayı derinleştiren savcılık yetkilileri ilk aşamada, terör örgütü mensubiyeti bulunamayan ve söz konusu ankesör/sabit hatlı kontörlü telefonlarla yalnızca "ardışık" olarak irtibatı tespit edilen 271 şüpheli hakkında üç farklı dosya hazırladı.

ANKESÖRDEN ASKERİ ÖĞRENCİLER ÇIKTI


Soruşturmada en dikkat çeken ayrıntı askeri öğrencilerin de FETÖ yöneticileri ile ankesörlü hatlardan görüştüğünün tespit edilmesi oldu. Söz konusu 271 şüpheliden 120'sinin Hava Harp Okulu ve Askeri Lise Öğrencisi, 122'sinin muvazzaf asker, 29'unun ise farklı sebeple TSK'dan ihraç olan kişiler olduğu bildirildi. Muvazzaf ve ihraç edilen askerlerin de aralarında bulunduğu 271 şüphelinin rütbeleri ise şu şekilde: ''1 emekli tuğgeneral, 10 albay, 1 yarbay, 11 binbaşı, 14 yüzbaşı, 14 üsteğmen, 16 teğmen, 83 astsubay, 1 uzman çavuş, 120 askeri öğrenci."

TAHLİYE EDİLEN TUĞGENERAL GÖZALTINA ALINDI


Gözaltına alınan kişiler arasında yer alan emekli tuğgeneralin daha önce FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ve ardından tahliye edilen Şener Yazıcı olduğu öğrenildi. Yazıcı’nın Bodrum’da kaldığı otelde gözaltına alındığı belirtildi.