OHAL kapsamında FETÖ/PDY terör örgütüne ait kurumların devri ile ilgili çıkarılan KHK kapsamında kapatılan Anafen Okulları’nın 2016 yılında maliye hazinesine devredilmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi de gereken imar düzenlemelerini yaptı. İBB Meclisi’nin 15 Mayıs tarihli oturumunda Sultanbeyli ve Ataşehir’deki kapatılan FETÖ’cü Anafen Okulları için yapılan imar düzenlemeleri iptal edildi.

KAMUSAL EĞİTİM ALANI OLDU


Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 22 Eylül 2017 tarihinde gerekli imar planı değişikliğinin yapılması için İBB’ye yapılan başvuru üzerine hazırlanan raporda 17 bin 395 metrekarelik parselin 8 Ağustos 2016 tarihinde maliye hazinesine devredildiği kaydedildi. Rapor doğrultusunda 2009 yılında Anafen okullarının yapılabilmesi için “özel eğitim tesisi” ilan edilen parselin fonksiyonu iptal edilerek “temel eğitim öncesi eğitim alanı”na dönüştürüldü. Planlarda da kamusal eğitim alanına dönüştürülen parselde 15 Temmuz şehidi  Vahit Kaşçıoğlu’nun adını taşıyan İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit İhsan Yıldız Anaokulu yer alıyor.

ÖZEL LİSE İPTAL


Benzer bir değişiklik kapatılan Anafen Okulları’nın Ataşehir’deki şubesi için de yapıldı. Sultanbeyli’deki gibi 2009 yılında İBB tarafından  özel lise alanı ilan edilen 25 bin 509 metrekarelik parsel, aynı yapılaşma şartlarında eğitim tesisi alanına alındı. Özel lise fonksiyonu iptal edilen parsel üzerinde şu an 15 Temmuz şehidi Akın Sertçelik’in adını taşıyan Anadolu İmam Hatip Lisesi bulunuyor. “Proje okul” olan  Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi, fen ve sosyal  bilimler eğitimi veriyor.