Operasyon İstanbul Emniyeti’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince gerçekleştirildi. TEM ekipleri,  Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine yönelik daha önce yapılan bazı operasyonlarda ele geçirilen dijital verilerde ilginç bilgilere ulaştı. Çalışmalarda örgüte yakın kişilerin listesinin tutulduğu bazı verilere de ulaşıldı. Bu veriler arasında, kişilerin dini görüşleri, ırksal kökenleri ve siyasi görüşlerine kadar birçok verinin bulunduğu anlaşıldı. Çalışmalarda, bu verilerin örgütün iş başvuru portalı olan bir siteden elde edildiği anlaşıldı.

FETÖ ŞİRKETLERİ

İddiaya göre; FETÖ üyeleri, kendilerine ait bir kuruluşlara örgüt üyelerini ve örgüte yakın isimleri yerleştirmek için bir site oluşturdu. FETÖ üyesi ve örgüte yakın şirketler “İşkare” isimli siteye ilan verdi. Daha sonra ise örgüt üyeleri, çevrelerindeki kişileri bu siteye yönlendirdi. İş başvurusu için siteye girerek bilgilerini paylaşan kişilerin verileri dijital bir havuzda toplandı.

VERİLERİ ŞİFRELEDİLER

TEM ekiplerinin araştırmalarında elde edilen dijital verilerde; başvuru yapanların, ırksal köken, dini ve siyasi görüşleri, sağlık durumları, felsefi bakış  gibi verilere göre sınıflandırıldığı anlaşıldı.  Kişilerin verilerini inceleyen FETÖ üyelerinin puanlama yaptığı anlaşıldı. Özellikle FETÖ üyelerinin başvuru yapması için hazırlanan sitedeki verilerin şifrelenerek saklandığı da ortaya çıktı.