İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 14 Mart günü gerçekleştirilen oturumunda CHP’li Meclis üyeleri Nadir Ataman, Doruk Bulut, Hüseyin Sağ ve Deniz Erzincan, 11 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası ile ilgili bir soru önergesi verdi.

Meclis salonunda soru önergesini okuyan Nadir Ataman basına yansıyan haberlere göre 11 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasında uçağı kullanan pilot Melike Kuvvet’in FETÖ kumpası ile ordudan atıldığını ancak mayıs ayında binbaşı rütbesiyle yeniden üniformasını giymeye hak kazandığını anlattı. Melike Kuvvet’in FETÖ’cüler tarafından asker bir arkadaşının doğum gününde şarkı söylerken videosu çekilip “ahlaksız yaşantıdan” ordudan atıldığını anlatan Ataman “Onu sorgulamaya gelen şimdi tutuklu olan istihbarat subaylarının ‘pavyonda şarkı söylemişsin, gece kulüplerinde çıkıyormuşsun’ diye doğum gününde şarkı söylediği esnada çektikleri 10 dakikalık videonun sadece 9 saniyesini kesip almış ve ona göstermişlerdi. Her şeyini kaybetmişti” dedi.

ACILAR HAFİFLESİN


Ataman FETÖ’cüleri çağrıştıran sokak isimlerinin tek tek değiştirildiğini hatırlatarak “Burada bir değişiklik yapalım meclis olarak oy birliği ile FETÖ mağduru pilotumuzun ismini İstanbul’da bir sokağa verelim. Bu hafta teklif karar olarak gündeme alınırsa hemen isim değişikliği yapılabilir, acılar biraz olsun hafifler” önerisinde bulundu. Önerge oybirliği ile İBB Meclis Başkanlığı’na havale edildi.