Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki bazı askerlerin FETÖ'nün mahrem imamlarıyla haberleştikleri tespit edildi.

Bu kapsamda operasyon için düğmeye basan Başsavcılık, 78'i soruşturma nedeniyle daha önce hakkında idari işlem yapılan, 21'i ise 15 Temmuz darbe girişimi sonrası adli işlem yapılan 99 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. 1'i tuğgeneral, 2'si binbaşı, 31'i yüzbaşı, 65'i üsteğmen ve 30'u pilot rütbesinde şüphelilerin gözaltı işlemleri Ankara merkezli 21 ilde devam ediyor.

Cumhurbaşkanına suikast girişiminin kilit ismi de gözaltı listesinde

Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin arasında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi için Marmaris'e giden ve darbecileri yöneten eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in de bulunduğu öğrenildi. Genelkurmay çatı davası sanığı ve sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyesi olan Sönmezateş, dava kapsamında yaptığı savunmada "Darbeciyim ama FETÖ'cü değilim" demişti. Sönmezateş'in de FETÖ'nün mahrem imamlarıyla haberleştiği tespit edildi.

AA'nın aktardığı bilgiye göre; Sönmezateş, 2 Şubat'ta saat 17.56'da Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki bir adresten arandı ve görüşme 23 saniye sürdü. Cevizlidere Caddesi'nde bulunan bir telefondan 22 Temmuz saat 22.28'de aranan ve 46 saniye görüşme yapan Sönmezateş, 31 Temmuz'da aynı adresten saat 18.57'de iki defa daha arandı. İlk görüşme gerçekleşmezken, ikincisi 9 saniye sürdü. Sönmezateş, 31 Ağustos'ta üç defa, Ceyhun Atuf Kansu Caddesi'nde bir adreste bulunan telefondan arandı. Saat 20.45'te 17 saniye arayla olan aramalarda konuşma olmadı. Saat 21.03'teki aramada ise görüşme 29 saniye sürdü.

Sönmezateş, 13 Eylül'de ise Ceyhan Atuf Kansu Caddesi'nde bulunan farklı bir adresteki telefondan dört çağrı aldı. Aramaların üçü saat 20.12'de, biri ise 20.13'te yapıldı.

Soruşturma kapsamında, örgütün, kontörlü ve ankesörlü telefonlarla aramalarda farklı telefonların kullanılması yönünde talimatı olduğu belirlendi.

İHA-AA