İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada tutuklu sanık Ali Avcı hazır bulundu. Duruşma savcısı Avcı hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu.

SAVCI, ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN CEZA İSTEDİ


Mütalaada Avcı'nın çektiği filmde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başına silah dayatıldığı ve ailesinin öldürüldüğüne ilişkin sahnelerin yer aldığı belirtilerek, örgütün de bu amacı taşıdığı ifade edildi. Savcı, 'örgüt yöneticiliği' suçuna ilişkin yeterli delil olmadığını belirterek, Avcı'nın "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

fetocu-yonetmene-istenen-ceza-belli-oldu-2"REİS FİLMİYLE AK PARTİYE YÜZDE 3 OY KAZANDIRDIM"


Daha sonra mütalaaya ilişkin söz verilmesi üzerine Avcı, hapisanede sürekli neden burda olduğunu düşündüğünü ancak bir türlü anlam veremediğini ifade ederek, "Hakkımda 6 suçlama var. Bunların hepsine karşı suçsuz olduğumu ispat ettiğimi düşünüyorum" dedi. FETÖ'ye dair hiçbir çalışmasının olmadığını ileri süren Avcı, "Reis" filmiyle Ak Parti yüzde 3 oy kazandırdığını iddia etti. Avcı, "Örgüte üye olan bir kişi bunu yapmaz" diye konuştu.

"FİLMDE OĞLUM, ERDOĞAN'IN TORUNUNU OYNADI"

"Uyanış" filminde kendi oğlunu da oynattığını dile getiren Avcı, Tayyip beyin torunu rolünde oynayan oğluma neden tutuklandığımı anlatamıyorum" ifadesinde bulundu.
Mahkeme Ali Avcı'nın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.