Operasyonla sonuçlanan süreç; İstanbul Emniyeti’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün 6 ay önce elde ettiği bilgilerle başladı.

4

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele eden polis ekipleri, örgüt üyesi 7 şüphelinin peşine düştü. Şüphelilerin örgütün, 'Gaybubet evi' olarak adlandırdığı adreslerde kaldıkları bilgisine ulaşıldı. Çalışmalarda 11 adres tespit edildi. Çalışmaların ardından belirlenen 11 adrese de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

[old_news_related_template title="FETÖ davasında 15 iş insanına tahliye!" desc="Denizli'de, FETÖ/PDY'nin finans kaynağı olduğu iddiasıyla yargılanan 31'i tutuklu 146 iş insanı hakkında ara karar çıktı. Mahkeme heyeti, tutuklu 15 iş insanının tahliyesine karar verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/tahliye-aa_16_9_1542298419.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/feto-davasinda-15-is-insanina-tahliye-2740090/"]

KÜVETTEN ALTIN ÇIKTI

Organize polisinin düzenlediği baskınlardan birinde, FETÖ’nün “Kürşat” kod ismiyle tanınan gaybubet evleri sorumlusu R.Ş Bayrampaşa’daki lüks bir rezidansta gözaltına alındı. Terör örgütünün firari isimlerine para ve barınma imkanı sağladığı belirtilen R.Ş.’nin kaldığı adreste külçeler halinde yaklaşık 2 kilo altın ele geçirildi.

1

Aramalarda ayrıca çok sayıda telefon ve yüklü miktarda para da bulunduğu öğrenildi.

3

Terör örgütü elebaşına ait dokümanların da ele geçirildiği evdeki para ve altınların banyo küvetinden çıktığı belirtildi.

[old_news_related_template title="FETÖ’den gözaltına alınan 87 subaydan 22'si itirafçı oldu" desc="İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 87 subaydan 22'si itirafçı oldu. 63 kişi ise çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/gozalti-2_16_9_1542036751.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-63-asker-fetoden-tutuklandi-2734133/"]

KAÇARKEN YAKALANDI

Lüks rezidansta ayrıca örgütün sözde Fatih sorumlusu Ş.A.’nın da yakalandığı öğrenildi. Ş.A.’nın örgütün “Fatih ili” olarak kodladığı bölgedeki tüm FETÖ’cü esnafları koordine eden isim olduğu belirtildi. Organize polisinin düzenlediği baskında, örgütün sözde Fatih ili yapılanmasında faaliyet gösteren ve FETÖ için “Himmet” toplayan Y.D.’nin de kaçarken gözaltına alındığı öğrenildi. Şüphelinin üzerinde de yüklü miktarda para olduğu belirtildi.

GAYBUBET EVİNDE YAKALANDILAR

Yapılan operasyonda gözaltına alınan diğer isimler arasında örgütün üst düzey sorumlularından Erkan kod isimli İ.S. olduğu öğrenildi. Gaybubet evinde gözaltına alınan şüpheli dışında diğer isimlerinde FETÖ’nün sözde Bakırköy il yapılanmasında “üniversite ve muhacir mesulü” Gökhan kod isimli G.T. ve örgütün “İzdivaç sorumlusu” eşi N.T ile N.T’nin kardeşi B.E. olduğu belirtildi.

Gözaltına alınan şüpheler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği bilgisine ulaşıldı.