Aytunç ERKİN/İSTANBUL
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in bir numaralı şüpheli, kapatılan Zaman Gazetesi’nin firari Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, tutuklu Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Gülen’in avukatlarından Orhan Erdemli, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Nazmi Ardıç, Mutlu Ekizoğlu’nun da şüpheliler arasında yer aldığı şike kumpası davasına itiraflar damga vurdu.  FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 19 yıl avukatlığını yapan Orhan Erdemli önceki gün Silivri’de görülen duruşmada Fenerbahçe’ye kumpas kurulduğunu anlattı. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Erdemli, firari savcılar Fikret Seçen, Zekeriya Öz, 3 Temmuz 2011’deki Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, kardeşi Sani Şener ve Asbaşkanı Nevzat Şakar’ın avukatları firari Halil İbrahim Koca, Cemalettin Mutlu, Ali Çelik (tutuklu) ve operasyonu yapan emniyetçilerin
koordineli bir şekilde hareket ettiklerini ifade etti. Orhan Erdemli özetle şunları söyledi: “Operasyonun yürüten dönemin Organize Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu’nun şahsi avukatlarından Cemalettin Mutlu (firari) operasyondaki bazı sanıklara giderek yardım talebinde bulunmuştur.  Örgütle bağlantılı bazı avukatların operasyon yapılan isimlerin savunmalarını üstlenmesi kumpasın en büyük işaretidir.”

BERK: SONUCU BELLİ


“O dönem gözaltına alınanlara ‘Yıldırım’ı verin akşama evdesiniz’ denildiğini biliyorum. Sivaspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın avukatı olduğum için o dönem operasyonu yürüten Savcı Mehmet Berk’in odasına gittim. Kendisiyle konuşmak için üç tanık getirmiştim. Berk bana ‘Tanıklarını ne zaman isterseniz getirin ama sonucu değiştirmeyecek’ dedi. Benimle sert bir tonda konuştu.”

SAVCI BERK 'İSTEDİĞİM İFADEYİ VER' DEDİ


İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’nin oyuncularından İbrahim Akın, 30 Mayıs 2012’deki sorgusunda FETÖ tarafından kendisine nasıl baskı yapıldığını şöyle anlatmıştı: “Savcılıktan başlayayım. Çünkü poliste baskı oluşmadı. Savcı Mehmet Berk bana hep önyargılı davrandı. Verdiğim ifadeleri beğenmedi. ‘Benim istediğim gibi ifade ver’ dedi. ‘Dışarı çıkın düşünün’ dedi. ‘Yoksa tutuklanacaksın’ dedi. İçeri girdiğimde ailem ile tehdit etti. ‘Aileni göremezsin’ dedi. ‘Pencereden bak istersen ailene’ dedi. Avukatımı da orada ilk defa gördüm. Berk’e bedduam var.”