Operasyon İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi.  Milli İstihbarat Teşkilatı'nın paylaştığı bilgiler üzerine harekete geçen Emniyet birimleri, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)  yapılanmasının Ümitciler yapılanması imamı Ersin K.'nın peşine düştü. Örgütteki kopuşların engellenmesi için 2012'de oluşturulan Ümitçiler imamının evine düzenlenen operasyonda kimse bulunamadı.



PEÇETE ARASINDA HAFIZA KARTI


Polis ekipleri şüphelinin aylardır otomobilinde yatıp kalktığını belirledi. Çalışmalae hızlandırılınca, şüpheli, otomobilinde gözaltına alında. Araçta yapılan aramalarda buruşturulup atılan bir kağıt mendil arasında, SD kart bulundu. İncelemelerde, şüphelinin FETÖ'nün sözde Deniz Kuvvetleri Marmara Bölgesi "Ümitciler" imamı olduğu anlaşıldı. Ele geçirilen hafıza kartında ise önemli bilgilere ulaşıldığı öğrenildi.



YÜZLERCE DOLAR


Şüphelinin aracında ele geçirilen dijital malzemeler arasında bazı Bylock kayıtlarına da ulaşıldığı ortaya çıktı. Bylock üzerinden kaydedilen bir telefon rehberine de ulaşıldığı öne sürüldü.  Operasyonda yüzlerce Dolar para ele geçirilmiş olması da dikkat çekti.