Akdeniz üzerinde toplanmaya başlayan ve 'Tropik fırtına' adı verilen kasırganın Türkiye'yi vurma ihtimali üzerine kriz masaları oluşturuldu. Kamu kurumları ile belediyeler tüm ekipmanlarıyla önlem aldı. Personelin izinleri kaldırıldı. Fırtınayı bekleyen vatandaşlar da evlerinin balkonlarında aldıkları önlemlerin yanı sıra araçları için kapalı otoparkları tercih etti. Kentte Büyükşehir Belediyesi'ne ait olanlar da dahil olmak üzere yaklaşık 21 bin araç kapasiteli açık ve kapalı otopark alanı bulunduğu öğrenildi. Bu otopark alanları günler öncesinden doldu. Yer bulma ya da yer açılacağı umuduyla otoparklar önünde vatandaşlar araçlarıyla kuyruk oluşturdu.

İHA İHA


Alsancak semtinde otopark işleten Ergün Emişen, fırtına beklentisiyle otoparklarında yer kalmadığını belirterek, "Fırtına söylentisi çıktığından beri otoparkımız sürekli doldu. Geçen haftalara göre doluluk oranlarımız da arttı. Önceki haftalarda gündüz saatlerinde yüzde 40 dolayında olan doluluk durumumuz şimdi yüzde 90'lara çıktı. Akşam saatlerinde zaten yer bulunmuyor" dedi. Otoparkı tercih eden araç sahiplerinden Necdet Şişman ise "Fırtına çıkacağı haberlerinden sonra sokak aralarını ya da bina önlerini tercih etmedim. Aracımı güvenli olacağı için açık otoparka bıraktım. Hafta sonu da burada kalacak. Ben fırtına geçene kadar toplu taşıma araçlarını tercih edeceğim" dedi.

İHA İHA


Çeşme'de fırtına ve aşırı yağış hazırlığı

Batı kıyılarını etkisi altına alacak olan tropikal fırtına öncesi hazırlıklar tamamlandı. Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi, Çeşme Liman Başkanlığı ve Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası yayınladıkları bildirilerle ilgilileri ve vatandaşları uyarırken, Pazar sabahından itibaren kriz masası oluşturulacak. Çeşme Belediyesi'nin Temizlik İşleri, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin fırtına ve aşırı yağışın oluşturacağı tehlikelere karşı bu akşamdan itibaren teyakkuzda olacakları öğrenilirken, sel tehlikesine karşı da mazgallar tamamen temizlendi.

Esnaf da önlemler aldı

Öte yandan kafe, restoran, bar ve çarşı esnafı da fırtına ve sel tehlikesine karşı önlemler aldılar. Birçok kafe ve restoranda brandalar ve şemsiyeler toplanarak sıkıca bağlanırken, bazı kafe ve restoranlar da sandalye ve masalarını bugünden toplayarak güvence altına aldılar. Çarşı esnafı da, sel baskınlarına karşı önlemler aldı.Balıkçı tekneleri de barınaklarda önlemlerini arttırırken, barınakların dışındaki tekneler de halatlarını ve çapalarını sağlamlaştırarak, fırtınaya karşı önlem almaya çalıştı