Yeni hafta başlarken vatandaş hava durumu nasıl olacak sorusuna cevap arıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü en son hava durumu verileri hakkında son dakika uyarısı yayınladı ve yurdun batı kıyılarında yer alan birçok ili uyardı. Yağışlara fırtına eklenecek ve yurdun batı kesimleri ciddi şekilde etkilenecek...

İZMİR, ÇANAKKALE, BALIKESİR İÇİN ÖNEMLİ UYARI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan en son hava durumu uyarılarına göre, Pazar Günü Marmara, Ege, İç Anadolu Bölgeleri ile Akdeniz'in ve Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar bekleniyor. Meteoroloji'nin uyarısında "11.02.2018 Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli güneyli rüzgarın oluşturabileceği soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

hava-durumu-11-subat

Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Rize, Artvin, Bayburt, Elazığ, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, batı kıyılarda yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara’nın kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu, Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 8 derece artacağı, Marmara'nın kuzeyinde kuvvetli kuzeyli rüzgar, Kıyı Ege'de kuvvetli yağışla birlikte 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

KAR YİNE TEĞET GEÇTİ!

15 Şubat civarında beklenen soğuk ve karlı hava dalgası yine Türkiye'yi teğet geçecek gibi görünüyor. Kar haberleri bekleyen vatandaşlar yine hüsrana uğradı, ilerleyen günlerde yine soğuk ve yağışlı hava durumuna dair en güncel haberler sozcu.com.tr'de olacak. İşte Meteoroloji tarafından yayınlanan yurtta 5 günlük haritalı hava durumu.

hava-durumu-son-dakika-haberleri

[old_news_related_template title="İstanbul'da sis etkili oldu" desc=" İSTANBUL'un bazı bölgelerinde sabah saatlerinde sis etkili oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/1-102.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/istanbulda-sis-etkili-oldu-6-2214759/"]