İsviçre'de ailesiyle yaşayan ve 3 yıl önce Kaş'a yerleşen Fulya Özdemir'in cansız bedenine 15 Ekim 2016'da ulaşıldı. Cesedi, taş ve kaya yığını altında bulunan Özdemir'in katil zanlısı Atilla Makta'nın izine ise cinayetten 9 gün sonra ulaşıldı. Cinayetten bir gün sonra Kaş'tan ayrıldığı tespit edilen Makta'nın, Lüleburgaz'da yaşayan dayısının evine gittiği belirlendi.

Kaş'ta yaşamaya başlayan Fulya cinayet kurbanı oldu. DHA Kaş'ta yaşamaya başlayan Fulya cinayet kurbanı oldu. DHA


AŞAĞILANDIĞINI İDDİA ETTİ

Makta'nın, Özdemir'in katili olarak arandığı yönündeki haberler sonrası eniştesi E.M., jandarmaya haber verdi. Dayısı İ.Ç.'nin evinde yakalanan Makta, Kaş sulh ceza hakimliğince 25 Ekim'de tutuklandı. Makta, savcılık ve hakimlik sorgusunda cinayeti işlediğini itiraf etti. Fulya Özdemir'i bir anlık öfke sonucu öldürdüğünü öne süren Makta, Özdemir'in kendisine kötü davrandığını, aşağıladığını iddia etti.

Katil Fulya'nın kendisini kışkırttığını iddia etti. DHA Savcılık Fulya'nın katiline ömür boyu ceza istedi. DHA


ÖMÜR BOYU İLE YARGILANMASI İSTENDİ

Atilla Makta hakkında yürütülen soruşturma ise geçen ağustos ayında tamamlandı. Elmalı Cumhuriyet Savcısı Özer Algül iddianamede, Makta'nın kasten öldürme suçundan ömürboyu hapisle yargılanmasını istedi. Makta için haksız tahrik hükümlerinin de uygulanmaması talep edildi. İddianamede, daha önce de benzer bir suçtan hapis yattığı belirtilen Makta'nın yalan beyana dayalı ifade verme usulünü bildiği kaydedildi. Hazırlanan iddianameyi kabul eden Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşma için 9 Ekim'e gün verdi.