Yağmurlu hafta sürüyor, yerel olarak etkili olan yağışlar devam ederken, tahminler tüm yurtta yağmurun görüleceği gün olarak perşembe gününü işaret ediyor. Meteoroloji'den gelen son haberlere göre perşembe günün 44 şehirde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, yurdun geri kalanında ise hafif yağmur ve parçalı bulutlu bir hava hakim olacak.

PERŞEMBEYE DİKKAT! 44 İL...

İşte Meteoroloji'nin yayınladığı haritaya göre perşembe günü gök gürültülü sağanak yağıştan etkilenecek şehirler;

hava-durumu-yagmur-son-dakika-haberleri

Hafta ortasında yükselen sıcaklıklar perşembe günü bir miktar düşse de hafta sonu tekrar yükselişe geçecek.

HAFTA SONU GÜNEŞLE GELECEK

Yağmurlu geçen günlerin arından, haftanın son günleri yaklaşırken güneş kendini gösterecek. Cumartesi sonlanacak yağışların ardından Türkiye güneşli bir hafta sonu yaşayacak. Gelecek hafta yine en güncel hava durumu haberleri sozcu.com.tr tarafından okurla buluşturulacak.

5-gunluk-son-dakika

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları dışında kalan tüm bölgelerimizin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, öğle saatlerinden sonra Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa çevrelerinde yerel olarak gök gürültülü sağanak, Bitlis, Hakkari, Van ve Ağrı çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve yüksekleri kar şeklinde olması bekleniyor.