Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın muhatap alındığı ve kısa sürede 10 bin imzaya ulaşan imza kampanyasına destek artarak devam ediyor. “İngiliz Limanı olarak bilinen Okluk Koyu-Değirmen Bükü ve çevresi için resmen kamulaştırılma süreci başlatılmış olup, tüm denizcilere ve yurttaşlara kapatılmıştır” denilerek başlatılan imza kampanyasında şu ifadelere yer verildi:

“YERYÜZÜNDEKİ CENNET”


“T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve 1 diğer muhatap daha tarafına deniz sever sade vatandaş, turizmci, ekmeğini mavi yolcuktan kazanan tekneci, balıkçı, işletmeci adına bu kampanyayı başlattı. Ünlü Türk denizcisi Sadun Boro’nun anısının yaşadığı ve yaşatıldığı, tüm doğa ve deniz severler için çok büyük öneme sahip, Kaptan Cousteau’nun “Yeryüzündeki cennet” olarak nitelendirdiği Gökova’nın, Okluk Koyu-Değirmen Bükü ve çevresi (İngiliz Limanı diye de bilinir) için resmen kamulaştırılma süreci başlatılmış olup tüm denizcilere ve yurttaşlara kapatılmıştır.
Turizme önemli katkı sağlayan Mavi Yolculuk tekneleri, tarım yapan çiftçi, gezginlere hizmet veren işletmeci ve denize giren sade vatandaş da bu kapsamda “yasaklı” duruma sokulmuştur! Bizler, “tüm denizler ve kıyılar denizcilerin, mavi yolcuların, köylülerin, balıkçıların kısaca tüm yurttaşlarındır ve bu hak ellerinden alınmamalıdır! diyoruz. Bu haksız uygulama, ivedilikle sonlandırılsın diyoruz!”


Okluk Koyu aşıklarından, eski gazeteci-yazar, öğretim üyesi Ali Boratav Okluk Koyu aşıklarından, eski gazeteci-yazar, öğretim üyesi Ali Boratav

ALİ BORATAV MUÇEP’E YAZDI


Okluk Koyu aşıklarından, eski gazeteci-yazar, öğretim üyesi Boratav sosyal medya hesabından şu duygu yüklü paylaşımı yaptı: “MUÇEP’in kuruluşundan bu yana sık sık konuştuğumuz Okluk Koyu’na maalesef bugünlerde sıra geldi. Hem de ne geliş. Güzel hatıralarla birlikte, en azından bir süreliğine uzak kalacağımızı bilmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Bugünlerin ve daha fazlasının yaşanabileceği düşünce ve endişeleriyle 1.5 yıl önce bir Nisan sabahı Okluk girişindeki Denizkızı Heykeli’ne bir nazarlık takmıştım... Anlaşılan yeterli olamıyor. Anılar, dostluklar. Bu doğa harikasından manasız bir şekilde ayrılma fikri nedeniyle sahiden üzgünüm... Okluk’u Sadun Boro’nun Denizkızı Restoran terasındaki kendi el yazması vasiyetiyle hatırlayacağım. Denizkızı’nın akıbetini takip etmek de herhalde tüm onurlu amatör denizcilerin gönül borcu olacaktır.”

gokova-koyu-icin-imza-kampanyasina-baslattilar-2

SOSYAL MEDYADAN DA DESTEK


Kampanyaya sosyal medyadan da destek gecikmedi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcı imza kampanyasına destek vererek şu metni paylaştı:
“Sevgili doğa dostları desteğinize ihtiyacımız var!!! 200 denizcinin insiyatifi ve katkılarıyla “Cennet Gökova Hepimizin, Okluk Koyu Kapatılmasın” imza kampanyası başlatıldı. Hepinizin bildiği gibi; Okluk’daki Cumhurbaşkanlığı Yazlığının güvenliği için zaman zaman Değirmenbükü/ İngiliz/ Okluk gibi Gökova’nın en nadide koyları kullanıma kapatılıyordu. Ancak bu defa durum farklı; çevresindeki işletmeler, özel araziler, tarım alanları da istimlak edilerek tüm paydaşlara ve Mavi Yolculuğa kapatılıyor. Bu karara tepkimizi göstermek için 12 Kasım(dün) saat 21:00 de #gökovahepimizin hastag’i ile TT olmayı hedefliyoruz. Bu çalışma için destek ve yardımınıza ihtiyacımız var!!!”şeklindeydi.