UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 6. hafta maçında Galatasaray Porto karşısında çıkıyor. Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıkma şansını yitiren Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edebilmek için Porto'yu yenmek istiyor. İki takım arasında Portekiz’de oynanan ilk müsabakayı Porto 1-0 kazanmıştı. Porto, Galatasaray karşılaşmasından da galip gelmesi halinde Şampiyonlar Ligi grup maçlarını namağlup tamamlayacak. Türk Telekom Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma için taraftarların Galatasaray Porto maçı tribünlerini tıklım tıklım doldurması bekleniyor. Peki, Galatasaray Porto maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

GALATASARAY PORTO SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Şampiyonlar Ligi D Grubunda son mücadelesine çıkacak olan Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu'nda Porto'yu ağırlayacak. 11 Aralık Salı günü saat 20.55'te oynanacak olan mücadele Bein Sports ekranlarından canlı olarak izlenebilecek. Bein Sports 1 kanalında yayınlanacak. Şifreli olarak ekranlara gelecek Galatasaray Porto maçı sadece üye kişiler tarafından izlenebilecek



GALATASARAY PORTO MAÇI MUHTEMEL İLK 11

Galatasaray: Muslera, Mariano, Donk, Ozan, Nagatomo, Fernando, Ndiaye, Onyekuru, Feghouli, Rodrigues, Eren

Porto: Casillas, Pereira, Felipe, Leite, Telles, Herrera, Danilo, Oliveira, O. Torres, Brahimi, Marega

galatasaray-maci-iha1_6875467

GS AVRUPA LİGİ'NE NASIL KATILIR?

Galatasaray, Porto’nun yanı sıra Rusya’dan Lokomotiv Moskova ve Almanya’dan Schalke 04 ile bulunduğu grupta bir galibiyet, bir beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda topladığı 4 puanla 3. sırada bulunuyor. Grupta oynadığı 5 maçta 4 galibiyet ve bir beraberlik yaşayan Porto ise 13 puanla zirvede yer alıyor. İki takım arasında Portekiz’de oynanan ilk müsabakayı Porto 1-0 kazanmıştı. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde üst tura çıkma şansı bulunmayan Galatasaray, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edebilmek için mücadele verecek. Lider Porto ve ikinci sıradaki Schalke 04’ün üst tur bileti aldığı grupta 4 puana sahip sarı-kırmızılı takım, yarınki karşılaşmayı kazanması durumunda Avrupa Ligi bileti alacak.

Galatasaray’ın Porto karşısında puan kaybetmesi halinde ise grupta 3 puanla 4. sırada yer alan Lokomotiv Moskova’nın, deplasmanda Schalke 04 ile oynayacağı maçın sonucuna göre UEFA Avrupa Ligi’ne giden takım belli olacak.

 

PORTEKİZ TAKIMLARIYLA 7. MAÇ

Galatasaray, Avrupa kupalarında daha önce Portekiz takımlarıyla 6 kez karşı karşıya geldi. Portekiz takımlarıyla oynadığı karşılaşmaların 3’ünü kazanan sarı-kırmızılı ekip, 3’ünden mağlubiyetle ayrıldı. Galatasaray, bu maçlarda attığı 7 gole karşılık kalesinde 7 gole engel olamadı. Sarı kırmızılı takım, Avrupa kupalarında ilk kez eşleştiği Porto ile UEFA Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda oynadığı maçı 1-0 kaybetti.

onyekuru-aa1_6874510

GALATASARAY’DA SON DURUM NE?

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 6. haftasında Portekiz'in Porto ekibini konuk edecek Galatasaray, Avrupa kupalarında 277. maçına çıkacak. Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında daha önce yaptığı 276 müsabakanın 99'undan galibiyetle ayrıldı. 105 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 72 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 373 kez havalandıran sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 409 gole engel olamadı. Galatasaray, Porto ile oynadığı karşılaşmayı kazanması halinde, Avrupa kupalarındaki 100. galibiyetini elde edecek.

Galatasaray'da Serdar Aziz cezası sebebiyle forma giyemeyecek. Ayrıca Emre Akbaba, Younes Belhanda ve Sinan Gümüş de sakatlıkları sebebiyle kadroda yer bulamayacak.