24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar 7 Haziran’da oy kullanmaya başladı. Başbakanlığa bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) da gümrük kapılarına seçmenleri bilgilendirmek için stantlar kurdu. Stantlarda da oldukça dikkat çekici bir slogan yer aldı. CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, YTB’nin  AKP’nin “Vakit Türkiye vakti” sloganını “Türkiye için oy vakti” haline getirip devletin tüm imkanları ile gümrük kapılarını donattığını söyleyerek “Kurdukları stantlarla yurttaşlarımızın AKP’ye ve Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeleri için çalışmaktadırlar. Bu tam anlamıyla devletin parası ile kirli ve alçakça bir propagandadır” dedi.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

BAŞINDA ÇAVUŞOĞLU’NUN KUZENİ VAR


Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na bağlı çalışan YTB’nin başına Çavuşoğlu’nun kuzeni Abdullah Eren’i atadığına dikkat çeken Bircan, Abdullah Eren’in ağabeyi İbrahim Eren’in de TRT Genel Müdürü olduğunu belirtti. Bircan, “YTB’nin adındaki ‘akrabayı’ yanlış anlayan bakan kendi akrabasını kurum başkanı yaparak zihniyetini zaten ortaya koymuştur. Babalarının çiftliği gibi ülkeyi gören zihniyet tüyü bitmemiş yetimin hakkını AKP propagandası için harcamaktadır. Atanamayan öğretmenler intihar ederken, işsiz üniversite mezunları KPSS kapılarında beklerken bunlar en ballısından sülale boyunca devlet kadrolarını haksızca ve hayasızca işgal etmektedir” diye tepki gösterdi.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

YSK’YA ÇAĞRI


YSK’yi göreve çağıran Bircan “Sandık çevresinde propaganda yasağı yok mu? Devlet eli ile AKP için yapılan bu propagandayı derhal durdurmalıdır. AKP’nin bu acizliğinin son çırpınışlarının da kanıtıdır. Kendi sloganlarında ve devlet eli ile yaptırdıkları AKP propagandasındaki ‘vakit’ gelmiştir. Artık bu rezilliğe ‘tamam’ demenin vaktidir. AKP’den kurtulma vaktidir” dedi.