Hac kura çekimi Diyanet İşleri tarafından gerçekleştirilmeye başlandı. Hac Kurası çekim töreni saat 15:00'de başlarken, vatandaşlar tarafından merakla Hac kura sonuçları araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda elektronik ortamda yapılan kura çekimine, 2 milyon 213 bin 835 hacı adayının katılması bekleniyor. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Hac kura çekimi için konuştu ve adaletli kura sisteminin uygulandığını söyledi. Diyanet'ten hac kurası sonuçları için yaptığı açıklamaya göre; kura çekiminde; kayıt yapılan yıllara göre kat sayı uygulanması ve kuranın; hacı adaylarının peş peşe girdiği kura sayısının kendisiyle çarpımı sonucu elde ediliyor.

HAC KURA SONUÇLARI LİSTELER HALİNDE CANLI YAYINDA


Hac kura çekimleri listeleri belli olmaya başladı. Listeler canlı yayınla Diyanet TV'de yayınlanıyor. Öncelikli olarak Ankara listesi açıklandı. Ardından da İstanbul için kura sonuçları ekrana geldi. Aşağıdaki linkten canlı olarak yayınlanan kura çekimini takip edebilirsiniz…

DİYANET TV CANLI YAYIN: 2019 HAC KURA SONUÇLARI 

HAC KURA SONUÇLARI SORGULAMA NE ZAMAN YAPILACAK?

Hac kura sonuçları internet ortamında da sorgulanabilecek. 23.00'den itibaren https://www.hac.gov.tr/ adresinden sonuçlara ulaşılabilirsiniz.

HAC KURA SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

diyanet

Kura, hacı adaylarının kayıt yaptırdıkları iller bazında “Oda Tercihli” veya “Otel Tercihli” hac konaklama türlerinde sıralamaya konulmaları şeklinde çekiliyor. Kura sonuçlarında asil ve yedek tasnifi yapılmayacağı gibi Diyanet ve acente ayırımına da gidilmeyecek.

hac-kurasi

HAC KURASINDAN SONRA KESİN KAYITLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kurada ‘Kesin Kayıt Hakkı' elde edenler, 02-11 Ocak 2019 tarihleri arasında “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecekler. Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 17-25 Ocak 2019 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

İSİM LİSTELERİ AÇIKLANIYOR

80 bin kişilik liste açıklanmaya başlandı. Sonuçlar için ilk tercih edilen il Ankara oldu. Hacı adayları isimlerini ekranlardan takip ediyor. İsim listelerinden birkaçını görebilirsiniz...
hac kura sonuçları listesi

hac kura sonuçları listesi

03

04

ŞEHİT YAKINI VE GAZİLERE ÖNCELİK

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2019 yılları arasında kayıt yaptırıp daha önce hiç hacca gitmemiş şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinde müracaat edenleri kurasız olarak hacca götürecek.

diyanet-2

HAC KURASINDA İSMİ ÇIKMAYANLAR İÇİN İKİNCİ ŞANS MART AYINDA

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gerçekleştireceği kura çekilişinin ardından hacı adayları, ikinci bir şans için kesin kayıt sonuçlarını bekleyecek. Kesin kayıt sürecinde işlemlerini tamamlamayanların yerine yedek adaylar değerlerlendirilecek. Bu sürecin mart ayında başlaması bekleniyor.

hac-kurasi-aa1_7037651

HAC AYLARI HANGİ TARİHLERDİR?

Hac ayları, hicrî takvimdeki Şevvâl ve Zilka’de aylarının tamamı ile Zilhicce ayının ilk 10 günüdür. Bu tarih 11 Ağustos 2019 tarihine denk gelmektedir.

Bu zamanlara hac ayları denmesi, hac menâsikinin bu aylardan herhangi birinde bitirilebilmesi açısından değil, haccın şartı olan ihrama Şevvâl’den itibaren girilebilmesi bakımındandır.

Bu süre içerisinde ihrama girerek, haccın iki temel rüknünden biri olan ve sadece Zilhicce’nin dokuzuncu günü öğle vakti ile onuncu günü fecr-i sâdık arasında yapılabilen Arafat vakfesini yapan kimsenin haccı geçerli olur. Haccın diğer rüknü olan ziyaret tavafı ise kurban bayramı günlerinde eda edilmekle birlikte, bugünlerde yapılamaz ise, cezasını yerine getirmek kaydıyla, daha sonra da yapılabilir ve bu tehir, o seneki haccın geçersiz sayılmasına sebep olmaz (Kâsânî, Bedâi‘, II, 132-133).