İstanbul Kağıthane'de 36 yıllık eşi Halide Özpolat'ı başına av tüfeğiyle ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ali Rıza Özpolat hakkında duruşma savcısı mütalaa verdi.  Mütalaada sanık Özpolat’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

RAPOR: CEZAİ SORUMLULUĞU TAM


İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık Özpolat ile ilgili olarak Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan rapor dosyaya girdi. Raporda, sanığın cezai sorumluluğunun tam olduğu vurgulandı.
Raporda, sanığın “sorumluluğunu müessir ve kişide şuur ve hareket serbestisini ortadan kaldıracak, azaltacak mahiyette ve derecede herhangi bir akıl hastalığı ve zeka geriliği saptanmadığı” belirtildi. Mahkeme heyeti, sanık Ali Rıza Özpolat’ın tutukluluğunun devamına ve sanık avukatına beyanlarını hazırlaması için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

“SİLAHI ELİMDEN ALMAK İSTERKEN ATEŞ ALDI”


Sanık Ali Rıza Özpolat, daha önce verdiği ifadede şunları söylemişti: "Olay tarihinde kendime ait av tüfeğini temizlediğim sırada, eşimle aramızda aniden tartışma çıktı. Eşim birden elimdeki tüfeğe sarılıp çekiştirmeye başladı. Bu sırada tüfek ateş aldı. Ben tüfeği doğrultup eşime ateş etmedim.”