Bugün yurdun bazı bölgelerini etkileyecek yağışlar, son haberlere göre hafta sonu yurdu terk edecek. Yarından itibaren Türkiye güneşli havanın etkisi altına girerek baharı hissedeceği bir hafta sonu yaşayacak. Gelecek haftanın ortasına kadar güneşli hafta devam ederken, salı günü ise Türkiye yeni bir yağmurlu havanın etkisi altına girecek.

GÜNEŞLİ HAFTA SONU GELİYOR..

Yarından itibaren bulutların dağılmasıyla güneş kendini gösterecek ve birçok şehirde güneşli bir hava hakim olacak. Hafta sonu yurt genelinde yağmur beklenmiyor...

son-dakika-hava-durumu-tahminleri

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Bolu, Düzce, Eskişehir, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Hatay, Gaziantep, Kilis ve Elazığ çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Artvin ve Rize'nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Ordu, Giresun, Hakkari, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Trabzon'un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ve Artvin kıyıları ile Trabzon'un doğu kesimlerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.