Nil SOYSAL

Yaş 75 Yolun Yarısı” kitabı çıktığı günden beri satış rekorları kıran ve son yıllarda “Yaşlanmaya meydan okuyan adam” olarak da ünlenen duayen gazeteci-yazar Ertuğrul Akbay, Bahçeşehir Üniversitesi’nde (BAU) gençlerle buluştu.

Washington’dan Berlin’e kadar dünyanın 5 ayrı noktasındaki üniversiteleri ile dünya markası olan Bahçeşehir Üniversitesi’nin Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Ertuğrul Akbay izdihamı yaşandı. Fakültenin Kuzey Kampüsü Konferans Salonu’nu tıklım tıklım dolduran üniversiteliler, Akbay’ı ayakta alkışladı.

ERTUĞRUL AKBAY’IN KONUŞMASI SIK SIK ALKIŞLARLA KESİLDİ Duayen gazeteci yazar Ertuğrul Akbay, Bahçeşehir Üniversitesi’ndeydi. Salonu dolduran genç- lere seslenen Akbay, altın değerinde öğütler verdi. Ertuğrul Akbay’ın konuşması büyük alkış aldı. ERTUĞRUL AKBAY’IN KONUŞMASI SIK SIK ALKIŞLARLA KESİLDİ
Duayen gazeteci yazar Ertuğrul Akbay, Bahçeşehir Üniversitesi’ndeydi. Salonu dolduran genç-
lere seslenen Akbay, altın değerinde öğütler verdi. Ertuğrul Akbay’ın konuşması büyük alkış aldı.


Yurtiçi ve yurtdışında doktorlar dahil birçok meslek grubu ile il ve ilçe belediyelerden üst üste davet alan ve Türkiye’nin dört bir yanına giderek sağlıklı yaşam konusunda halkı aydınlatmaya çalışan Ertuğrul Akbay, “Yaş al ama yaşlanma, her yaşta genç kal” başlıklı konuşmasında gençlere altın değerinde öğütler verdi. Akbay, “Hamallıktan, bakkallıktan gelip, dünyaca ünlü işadamı olan isimlere bakın. Onlar başardıysa, siz de başarabilirsiniz. Bunun için hedefinizi büyük koyun!... Ve yeter ki bilinçaltı gücünüzü kullanmasını bilin” dedi ve şöyle devam etti:

“Bakın; ünlü filozof Oliver Wendell Hormes şöyle diyor: ‘Başarı bir gecede olmaz. Asla pes etme. Sadece yoluna devam et.’

“BİLİNÇLİ BESLENİN”

Unutmayın! Amacında ısrarlı olmak bir güçtür. Diğer insanlarda bir güven yaratır. Yeter ki siz; bilinçaltı gücünüzden yararlanmayı… Ve onu nasıl kullanacağınızı bilin. Bir insan kendini ne kadar güçlü ve değerli hissederse… O kadar değerli ve güçlüdür. Hiçbir konuda kendi kendinize; ‘Asla başaramam!’ demeyin…‘Bilinçaltımın gücü sayesinde her zorluğun üstesinden gelip, başarıyı elde ederim’ deyin.”

Beslenme ve sporun önemine de dikkat çeken ve nasıl beslendiğini, ne tür spor hareketleri yaparak, nasıl daha genç ve zinde kaldığını da anlatan “Genç kalmanın mucidi” Ertuğrul Akbay, “Siz de benim gibi bilinçli beslenin, bilinçli spor yapın ve asla pes etmeyin” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Akbay konuşmasının ardından akademisyenler ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Akbay konuşmasının ardından akademisyenler ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.


“HER YAŞTA GEREKLİ”

“Ben ekmek yemiyorum. Onun yerine kendi adıma EA markası altında Türkiye’de ilk kez Sc(CO2) ekstraksiyon yöntemi ile yüzde 100 doğal ve saflıkta özel olarak ürettirdiğim buğday ruşeym özü ve sakız kabağı proteini karıştırdığım omletle kahvaltı yapıyorum. 100 gram sakız kabağında 15 yumurta beyazı ve 300 gram ete bedel protein var. Amerikalı bilim adamlarının araştırmasına göre; daha sağlıklı bir yaşam için yüzde 90 bitkisel protein, yüzde 10 da hayvansal protein tüketilmeli…

EA markası altında özel olarak ürettirdiğim yüzde 100 doğal ve katkısız Kuşburnu Çekirdeği , Zerdeçal Ekstresi, Çörek Otu, Kabak Çekirdeği, Buğday Ruşeymi, Nar Çekirdeği, Keten Tohumu, Kişniş Yağı Kapsüllerini, Mix Zerdeçal ile Sakız Kabağı Proteinini ve Buğday Ruşeymi Özü’nü düzenli olarak kullanıyorum.”

PROFESÖR PLAKET VERDİ Konferans bitiminde Prof. Dr. Fatma Eti Aslan, Akbay’a bir anı plaketi armağan etti... PROFESÖR PLAKET VERDİ
Konferans bitiminde Prof. Dr. Fatma Eti Aslan, Akbay’a bir anı plaketi armağan etti...

“FACEBOOK VE INSTAGRAM’DA ERTUĞRUL AKBAY OFFICIAL’I TAKİP EDİN”


Okurlarından gelen yoğun istek üzerine gençlik sırlarını Facebook ve Instagram’da Ertuğrul Akbay Offcial sayfasındaki yazı dizisiyle de açıklamaya başlayan duayen gazeteci-yazar Akbay, kendisini soru yağmuruna tutan üniversitelilere de Facebook ve Instagram’da Ertuğrul Akbay Official sayfasından kendisini takip edebileceklerini söyledi. Akbay, “Merak ettiğiniz bütün soruların yanıtlarını Ertuğrul Akbay Official sayfamda başladığım yazı dizisinde tüm ayrıntılarıyla açıklıyorum” dedi.