İstanbul Gasp Büro Amirliği ekiplerini harekete geçiren olay 20 Nisan Günü, Zeytinburnu'nda yaşandı.  H.Y. ve H.Ç. isimli iki Kapalıçarşı'da bir döviz bürosunda kurye olarak çalışıyordu.

 

İddialara göre, H.Y. üzerine 600 bin H.Ç. ise 650 bin alarak aynı motosikletle paraları teslim etmek üzere Kuyumcukent'e doğru yola çıktı. Zeytinburnu'nda seyir halinde olan kuryelerin önünü bir araç kesti. Araçlarından inen şüpheliler kuryelerin üzerinde bulunan paraları almak istedi. Kuryeler üzerindeki paraları vermemek için direnince, şüpheliler H.Ç. isimli kuryeyi de araca atarak uzaklaştı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 650 bin lirayı alan şüpheliler darp ettikten sonra kuryeyi araçtan attı. Kolu kırılan H.Ç. durumu polise bildirdikten sonra hastaneye gitti. Bu esnada bir vatandaş ise yaşanan dehşet anlarını cep telefonuyla kaydetti.

İhbar üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan Gasp Büro Amirliği ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemeler sonucu plakası belirlenen araç takibe alındı. Yapılan çalışmalar
Büyükçekmece ve Beykoz'da belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında E.E. (24), G.G. (24), H.A. (37), T.U. (36) ve M.P. (37) isimli 5 şüpheli gözaltına alınırken, 3 cep telefonu ve 9 bin liraya el konuldu.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.