Türkiye Kanserle Savaş Vakfı, kurulduğu günden bugüne kadar geçen kırk üç yılda tamamen gönüllü olarak bağış ve yardımlarla “kanserle savaş” hizmeti veren bir vakıf. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Ertem artan kanser vakalarına rağmen umut veren gelişmeler yaşandığını belirterek “Biz bu konuda hiç karamsar değiliz. Bugün, biliyoruz ki kanser erken tanındığı takdirde tedavisi mümkün olan bir hastalıktır. Bütün yapmamız gereken bu bilgiyi hep hatırda tutmamız.’Erken tanı hayat kurtarır’ vakfımızın sloganı” diyor...

40 YILLIK GÖNÜLLÜLÜK

Türkiye Kanserle Savaş Vakfı kurulduğu günden bugüne kadar geçen  kırk yıldır tıp alanında hizmet veriyor. Tamamen gönüllü bir kuruluş olan vakıf, bağış ve yardımlarla ‘kanserle savaş’ hizmetlerini sürdürüyor. 1975 yılında kuruldu. Yönetim kurulunun büyük çoğunluğu onkoloji alanında uzman hocalardan oluşuyor. Vakıf yıllarca kanser tedavisininde özellikle  kemoterapi ve radyoterapi tedavilerini üstlendi. Onbinlerce hastanın tedavisini gerçekleştirdi. Son yıllarda gelişen ve yenilenen teknoloji kullanımı profesyonellere bırakılarak, hastaların tedavileri üstlenilerek hizmetler sürdürülüyor. 40 yılı aşkın süredir kanserle mücadelede hizmet veren Türkiye Kanserle Savaş Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Ertem SÖZCÜ’nün kampanyasını şu sözlerle destekledi:

“Biz vakıf olarak ülkemizde kanser ile mücadelede küçük bir damlayız. Gönlümüzü verdiğimiz bu alanda mücadelemize devam etmekteyiz. Tamamen gönüllü bir kuruluş olan vakfımız bağış ve yardımlarla ‘kanserle savaş’ hizmetlerini sürdürmektedir. Sanırım böyle bir kampanya ilk defa düşünülüyor. Vermiş olduğunuz desteğe teşekkür ederiz. Gazetenize ilan vererek destek olmak isteyenler kırk yıldır gönüllü olarak insan sağlığına hizmet eden, kanserle savaş için çalışan Türkiye Kanserle Savaş Vakfı’nın çalışmalarına katkıda bulunacaktır.”

8 MİLYON KİŞİ ÖLÜYOR

Ertem, hızla yayılan kansere ilişkin rakamları şöyle açıkladı:

“Dünyada yılda bir İstanbul nüfusuna yakın yeni kanser vakaları görülmekte ve yine yılda 8 milyon insan kanserden ölmektedir. Ülkemizde yılda 160 bin kişide yeni kanser vakası görülmektedir.  Tabii bu dağılım yoğunluğunun çok olduğu Marmara bölgesi ilk sırayı almaktadır. Ülke geneline bakıldığında etkenler arasında maalesef ilk sırayı sigara kullanımı almaktadır.”


Prof. Dr. Metin Ertem Prof. Dr. Metin Ertem

Önce doğru bilgiye ulaşın ardından tedaviye inanın


- Kanserle mücadele için neler yapıyorsunuz?

Tedavinin başarılı olmasındaki önemli adımlardan ilki hastalık hakkında doğru bilgiye ulaşmak ve tedaviye inanmaktır. Bu amaçla hekimlerimiz tarafından hazırlanmış ve bilgi kirliliği olmayan internet sitemiz (www.kanservakfi.com) ve Facebook sayfamız  izlenebilir.  Vakfımız kuruluşundan beri hekimlerimizin yanında yer almıştır. Vermiş olduğu karşılıksız burs ve desteklerle bugün profesör ve doçent düzeyine ulaşmış hekim arkadaşlarımızla  gurur duymaktadır.  Halkımızı bilinçlendirmek amacıyla her yıl çeşitli belediyelerimiz ve okullarla iş birliği içinde kanser söyleşileri düzenlemektedir. İhtiyaç talebinde bulunan hastanelerimize kanser tedavisinde kullanılacak cihaz bağışları yapmaktadır.

10kanser2-15-cm

İşte kanserin yedi habercisi


1) Ciltte iyileşmeyen yaralar

2) Vücutta zamansız kanama veya akıntı

3) Memede veya vücudun çeşitli yerlerinde ele gelen sertlikler

4) Hazımsızlık veya yutma güçlüğü

5) Vücuttaki benlerde veya siğillerde değişiklik

6) Hırıltılı öksürük veya ses kısıklığı

7) Bağırsak ve mesane alışkanlıklarında bozulma.

Bu belirtilerin uzun sürmesi durumunda doktora başvurarak muayene olmak ve gerekli tahlillerin yaptırılması kanser hastalığının erken teşhisini sağlayacaktır.