Operasyon İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Bakırköy'de yaşayan Suriye uyruklu Muhammed S'nin evine 2 hafta önce hırsız girdi.
Evdeki 500 lira ve 2 bilgisayarı alan hırsızlar, ev sahibinin cebinden otomobil anahtarını da aldı. Muhammed S.’nin otomobiliyle kaçan şüpheliler ortadan kaybolurken Suriyeli işadamı polise giderek şikayetçi oldu.
Asayiş Şube Oto - Hırsızlık Büro Amirliği harekete geçti. Muhammed S.’nin evinin çevresindeki kameralar incelendi. Görüntülerden aynı bölgede 4 huysuzluk olayına daha karışan bir şüpheli belirlendi. Kimliği tespit edilen İhsan Ç. düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

DİĞER İKİSİ DE YAKALANDI


Ekipler, İhsan Ç. ile birlikte hırsızlık için eve giren diğer iki şüphelinin peşine düştü. Dedektifler diğer iki hırsızın Süleyman C. ve Kerem Ö. olduğunu belirledi. Şüphelilerin, çaldıkları aracın camlarına siyah film taktırmak için Esenyurt’a gittikleri anlaşıldı. Polis belirlenen adrese baskın düzenledi. Şüphelilerin Suriyeli işadamının aracına sahte plaka taktıkları anlaşıldı. Gözaltına alınan Süleyman C.’nin cebinde başka bir otomobil anahtarı daha bulundu.

FOTO:SÖZCü - Şüphelilerin sorgusu sürüyor. FOTO:SÖZCü - Şüphelilerin adliyedeki işlemleri sürüyor.

SİLAH VE UYUŞTURUCU


Polis bu araca şüphelilerin gözaltına alındığı yerin yakınlarındaki bir sokakta buldu. Otomobildeki aramalarda 2 tabanca, 29 paket halinde 80 gram esrar 15 gram kokain ele geçirildi. Ayrıca bagajı açan ekipler CZ 25 tipi uzun namlulu otomatik bir silahla karşılaştı.

DAHA ÇOK DHKP-C ÖRGÜTÜ KULLANIYOR

Ele geçirilen silahın daha çok terör örgütü DHKP-C tarafından kullanıldığı belirtildi. Olay yeri inceleme ekipleri silahtan parmak izi aldı. Daha sonra ise CZ 25 tipi silah diğer 2 tabancayla birlikte Kriminal Şube Müdürlüğü Laboratuvarı’na gönderildi. Gözaltına alınan şüpheliler ise Gayrettepe’de Asayiş Şube Müdürlüğü yerleşkesinde işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye gönderildi.