BAKAN YARDIMCISIYDI İSTİFASINI VERDİ

Hürriyet gazetesi binasını basmasıyla gündeme gelen ve gazetenin önünde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdağan’a ithafen “Seçim sonucu ne olursa olsun seni başkan yaptıracağız" diyen AKP'li eski milletvekili ve Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın, 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra 24 Haziran’da da aday adayı olmak için kolları sıvadı. 18 Aralık 2015’te Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine getirilen Boynukalın, görevinden istifa etti. Boynukalın’ın 24 Haziran seçimlerinde memleketi Karaman’dan milletvekili aday adayı olacağı öğrenildi.

“ATATÜRK HEYKELLERİ YIKILSIN” TEMENNİSİ

Boynukalın, Ulu Önder Atatürk karşıtı söylemleriyle de dikkat çeken bir isimdi. Twitter hesabından Atatürk heykellerinin yıkılması temennisini yazan Boynukalın, terörist başı Abdullah Öcalan'a da 'ilkeli' demişti. Boynukalın 2014 yılında "Hazır Lice'dekine el atmışken, hızınızı alamayıp bütün Atatürk heykellerini yıksanız ne hoş olur, pek de güzel olur" diye yazmıştı. Boynukalın Öcalan için ise "Barışı ne uğruna harcamak istiyorsunuz? En azından Abdullah Öcalan kadar ilkeli olun" demişti.

İKİNCİ SEÇİMDE ADAY OLAMADI

7 Haziran 2015 seçimlerinde İstanbul 3. Bölgeden milletvekili seçilen Boynukalın, beş ay sonraki 1 Kasım 2015 seçimlerinde ise tekrar aday gösterilmemişti. Boynukalın, “Bütün enerjimi gençlik siyasetine yoğunlaştırmak adına önceden de istişare ettiğimiz üzere başbakanımızdan affımızı istedim. Aday adayı olmadım” demişti.