Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "mülkiye" yapılanmasına yönelik davada, "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası alan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun oğlu ve gelini tekstil işine girdi. Avni Mutlu’nun oğlu, Hasan Tahsin Mutlu ve eşi Tuğçe Mutlu geçtiğimiz yıl eylül ayında Mtl Giyim Tekstil ve Dış Ticaret Limited Şirketi ismiyle ticarete atıldı. İstanbul Ataşehir’de otel ve rezidans olan bir binanın içerisinde merkezini açtıkları şirketin kurucusu olan Hasan Tahsin Mutlu nisan ayında şirketin ortaklığından ayrıldı ve tamamen eşine devretti.

Hasan Tahsin Mutlu’nun nikah şahitliğini o dönem Başbakan olan Erdoğan yapmıştı Hasan Tahsin Mutlu’nun nikah şahitliğini o dönem Başbakan olan Erdoğan yapmıştı


Türk Hava Yolları’nda (THY) 4 yıldır çalıştıktan sonra Mutlu'nun sözleşmesini şirket feshetmişti. “Çalışmalarından verim alınamayan ve hizmetlerinden istifade edilemeyen” personel olarak iş akdi feshedilen Mutlu'ya kıdem ve ihbar tazminatı ödendi.

 MAĞAZALAŞMAYA GİDİYORLAR


Geçtiğimiz yıl Eylül ayında şirket kuran Mutlu ailesi ortaklık yapısında Nisan ayında değişikliğe gitti. Kurucu olduğu şirketten tüm hisselerini eşine devrederek ayrılan Hasan Tahsin Mutlu’nun mağazalaşma hazırlığında olduğu bilgisi ortaya çıktı. Yakın zamanda açılması planlanan mağazalarda deri ve kürk hariç dış giyim eşyalarının perakende satışına yöneleceği tahmin ediliyor. Mevcut şirket ise toptan ticaret alanında yoğunlaşıyor. 40 bin TL sermaye ile kurulan Mtl Giyim Tekstil ve Dış Ticaret Limited Şirketi ise yakın zamanda sermaye artırımı için hazırlanıyor.