İstanbul'daki imar yolsuzlukları ve rant operasyonlarına karşı gösterdiği mücadeleyle tanınan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Hüseyin Sağ, görevinden ayrılıp milletvekili adayı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi, dün Yüksek Seçim Kurulu'na milletvekili aday listesini teslim etti. Hüseyin Sağ, İstanbul 1. Bölge'de 16. sırada aday gösterilmesinin ardından bugün sosyal medyada bir mesaj paylaştı.

ADAY OLACAKLAR OKUSUN


"Beni rol model alan arkadaşlar varsa iyi okusunlar"
diyen Hüseyin Sağ şunları söyledi:

"Arkadaşlar, parti yöneticileri beni 16. sırada dolgu maddesi olarak yazmayı uygun bulmuşlar.

Buradan açık ve net söylüyorum bir yere seçilirseniz sakın benim yaptığım şekilde bir mücadelenin içinde olmayın.

AKP’nin imar rantlarını, yolsuzluklarını, yöneticilerinin aldığı ihaleleri gündeme getirmeyin.

14 yılda yaklaşık 20 bin rapor okuyarak göz nuru dökmeyin.

İktidar partisine en çok muhalefet eden, tutanaklarda en çok konuşma kaydı olan üye olmayın.

Kendi parti grubunuzda hiç konuşmayın, biri size soru sorarsa evet yada hayır demeyin kafa hareketleri ile cevap verin ne cevap verdiğiniz anlaşılmasın.

İşinize bakın, çoğunluk ne diyorsa orada yer alın sadece sessiz kalın yeter.

Ankara ile ilişkilerinizi iyi tutun gerisi hikaye.

Rol model olarak alan varsa, işte finalim ortada; dolgu maddesi olursunuz seçim sizin.

Bu tespitlerim sadece beni bağlar, diğer aday arkadaşlarımın sıralama ile ilgili yorumlarına saygı duyuyorum."

2004 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görev yapan Hüseyin Sağ, çok sayıda yolsuzluk dosyasını kamuoyunun gündemine taşıyan bir isim.

50 SUÇ DUYURUSU, 35 DAVA


Tescilli kültür varlıklarındaki yasa dışı yapılaşmadan Boğaz'daki betonlaşmaya, plan değişiklikleriyle yükselen gökdelenlerden, imara açılan yeşil alanlara kadar tarihi kentteki rant operasyonlarını gündeme getiren Hüseyin Sağ, İstanbul'daki 50'ye yakın imar yolsuzluğu hakkında suç duyurusunda bulundu ve 35 dava açtı. Ayrıcalıklı plan değişiklikleriyle yandaş işadamlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve siyasetçi yakınlarına yaratılan rant ile mücadele eden Hüseyin Sağ, Reza Zarrab ve Ebru Gündeş'in İstanbul Boğazı'ndaki yasa dışı yapıları nedeniyle yargılanmasını sağladı.

Son 14 yılda gündeme getirdiği yolsuzluklar nedeniyle zaman zaman ölüm tehditleri alan Hüseyin Sağ, 2015 yılında Kadıköy'de saldırıya uğramıştı.