MHP üyesi olan Hüseyin Sözlü, 2 Mayıs 1965 yılında Ceyhan'da dünyaya geldi. Üç dönem Ceyhan Belediye Başkanlığı yapan Hüseyin Sözlü son seçimlerde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına %33.51'lik oy oranı ile seçildi. İşte merak edilenleri..

HÜSEYİN SÖZLÜ KİMDİR?

Vikipedi'de yer alan bilgilere göre; Hüseyin Sözlü, ilköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini ise Ceyhan Yaltır Kardeşler Ortaokulu ve Ceyhan Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne girerek 1989 yılında ziraat mühendisi olarak mezun oldu. 1990 yılında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nde işletme mühendisi olarak göreve başladı. 1997 yılında DSİ kösreli işletme ve bakım başmühendisliğine atandı.

1999’dan 2013'e kadar aralıksız üç dönem Milliyetçi Hareket Partisi'nden Ceyhan Belediye Başkanlığı’na seçildi. 30 Mart 2014 günü yapılan yerel seçimlerde, %33.51'lik oy oranı ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Bunun yanı sıra Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası Genel Başkanlığ görevini yürütmektedir.

Ceyhan Belediye Başkanlığı yaptığı dönemle bazı sokak ve caddelerin parke taşı ihalesinde yolsuzluk yaptığı ve yaklaşık 3 milyon liralık kamu zararına yol açtığı iddiasıyla yargılandığı davada, "edimin ifasına fesat karıştırma, rüşvet almak, vermek ve rüşvete aracılık yapmak" suçlarından 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.