İBB Meclisi temmuz ayı oturumunun son gününde dikkat çekici iki protokol imzalandı. Protokollerden ilki Yüksek İstişare Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yer aldığı, başkanlığını da yine Bilal Erdoğan’ın arkadaşı İsmail Emanet’in yaptığı ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile imzalandı. TÜGVA ilçe temsilcilikleri ile İBB arasında imzalanan ortak hizmet protokolüne göre İBB tarafından yapılacak orta ve yüksek öğretim öğrencilerine ilişkin hizmetlere vakfın katılım ve katkısı sağlanacak. Bu amaçla Beşiktaş, Bakırköy, Silivri, Avcılar, Sarıyer, Çatalca, Şişli, Kadıköy, Beylikdüzü ve Büyükçekmece olmak üzere toplam 10 ilçede İBB’ye ait binalar, 3 yıl boyunca vakıf tarafından sosyal ve kültürel faaliyetler için kullanılacak.

YURT GİDERLERİ İBB’DEN


Diğer dikkat çekici protokol de Yeni Dünya Vakfı ile imzalandı. Eski AKP Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu’nun başkanlığını yaptığı vakfın mütevelli heyetinde eski Cumhurbaşkanı başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, eski Başbakan başdanışmanı Mustafa Şen bulunuyor. Vakfın istişare kurulunda ise AKP’den milletvekili seçilen eski Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AKP’li Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in de aralarında bulunduğu bir çok partili isim var. Yönetiminin büyük kısmı AKP’lilerden oluşan vakıf ile İBB arasında imzalanan protokolle de Kağıthane’deki “Emniyetevler Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu” ile “Büyükçekmece Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu”nun  bakım onarım giderleri bir yıl boyunca İBB tarafından karşılanacak. Protokollerin imzalanması ilişkin kararlar 13 Temmuz tarihli İBB Meclisi’nde oyçokluğu ile kabul edildi.

CHP’Lİ BELEDİYELER TERCİH EDİLMİŞ


CHP’li Meclis Üyesi Mesut Kösedağı, “İstanbul’da CHP’li 10 ilçe belediyesinde TÜGVA’ya bina tahsisi yapılıyor. Geri kalan 4 CHP’li ilçe eksik kalmış gönül koyduk. İstanbul halkının ortak kullanım alanlarının vakfa verilmesini doğru bulmuyoruz. Diğer protokol de yurtlarla ilgili. İBB bu yola çok sık başvuruyor. İBB acilen Yurt A.Ş kurmalı ve İstanbul’a gelen öğrencilere kendisi hizmet vermeli” dedi. AKP’li Hukuk Komisyonu Başkanı Sibğetullah Şahin de binalarda ücretsiz hizmet verileceğini yine İstanbul halkının kullanımında olacağını söyledi.