Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, olağan basın açıklamasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kalın şunları söyledi;

-Astana sürecinin Cenevre süreciyle birlikte devam etmesi yönünde kararlılığımızı sürdürüyoruz. Suriye'ye insani yardımların uluştarılması konusunda Suriye'nin diğer bölgelerinde de Türkiye insani yardımları ulaştırmaya devam ediyor. Gerekli yerlerde sahra hastanelerinin kurulması için her türlü işbirliğine hazırız. PYD/YPG ile yapılan mücadele DEAŞ ile yapılan mücadeleye engel değildir. ABD'li müttefiklerimizin bu örgütle ilgili açıklamalar yaparken öteki taraftan bunlarla işbirliği yapması bir çelişki yaratıyor. İdbil bölgesinde 8 gözlem noktası Türkiye kurmuş bulunuyor. İran ve Rusya'dan beklentimiz rejim üzerinde baskı kurmaları.

-2017 yılana ait 7.4 büyüme oranı Türk ekonomisinin ne kadar güçlü olduğunu gösterilyor. Bunda teşviklerin ve kredi garanti fonunun devreye sokulması etkili oldu. Mart ayı 15.6 milyarlık rakamla Cumhuriyet tarihinin rekor seviyesine ulaşmıştır. Enflasyonu ilk planda tek haneli rakamlara düşürülmesi konusunda da çalışmalarımız devam etmektedir. Ekonomi konusunda görüş ayrılıkları olduğu konusunda ifadeler çıkıyor bunların söz konusu olmadığını ifade etmek isterim.

SANATÇILARIN SINIR ZİYARETİNE İLİŞKİN

-Bu kritik dönemde herkesin askerimizin yanında olması normaldir. Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'nda elde ettiği başarıyı hazmedemeyenlerin olduğunu biliyoruz. Ana muhalefet lideri bu konuya seviyesiz bir şekilde dahil oldu. Milletimizin 100 yıllık tarihinde dönüm noktalarında sanatçılarımız, kanaat önderlerimiz, askerimizin yanında olmuştur. Çanakkale zaferinin kazanılmasından sonra bir grup yazar Çanakkale'ye davet edilir. Dönemin önde gelen sanatçıları yazarları edipleri bölgeye gitmişler ve döndüklerinde de bir takım eserler ortaya koymuşlardır. Mustafa Kemal Atatürk'ün de sanatçılarla buluştuğunu buluyoruz. Bir çok dönemin önde gelen yazar, müzisyen ve sanatçılarının ülkeye katkı sağladıklarını biliyoruz. Kıbrıs Harekatı aynı şekilde. 15 Temmuz hadisesi gerçekleşiği zaman da bir çok sanatçımız ülkemizin yanında olmuşlardır. Ana muhalefet lideri kendini küçük düşürmüştür, bunu alıp siyasi bir polemik malzemesi haline getirmek ne ana muhalefet liderine ne partisine yakışmamaktadır. Sizi tutan ne buyurun siz de gidin, siz gitmek istediniz de oradaki komutan hayır mı dedi. Gitsin bir kamuflaj giysinler. Zeytin Dalı Operasyonunun başarısını hazmedemeyenler kulübünden artık uzak dursunlar.Bu birliği ve beraberliği devam ettireceğiz bunu da özellikle kamuoyuyla paylaşmak isterim.

"SELFIE ÇEKEN ER"

Kalın sanatçılarla birlikte yapılan karakol ziyaretinde selfie çeken askerle ilgili soruya da yanıt verdi. “Selfie çeken asker görevden alındı mı?” sorusuna cevap veren Kalın “Selfie çeken askerle ilgili bu insani bir tabloydu aslında. Bana gelen bir bilgi yok. Ama görevden alındığına dair bir bilgi ulaşmadı.” şeklinde konuştu.

-Sayın cumhurbaşkanımız ekonomiyi yakından takip eden bir lider. Bunu yaparkan ilgili bakan ve kişilerle yakın temas içinde olmuştur. Bu yakın takıp ve ilgi neticesiyle  2017'de 7.4 büyüme yakaladık. Sayın cumhurbaşkanımız hiç bir zaman kapalı kapılar ardırda bir şey söyleyip dışarıda da farklı konuşan bir lider değildir. Farklı bir hadise yok. 2017'de bunun rakamlarını fazlasıyla gördük.
Kabine revizyonu söz konusu değil.

Konuşmasının soru cavap bölümünde Fox TV muhabirinin "Sayın Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddiası doğru mu" sorusuna Kalın, 'Bize gelen böyle bir şey yok' yanıtı verdi.

 

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu: Yüreğin yetiyorsa o türküyü Afrin şehidinin evinin sokağında söyle" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, 'Sanatçı denen vatandaş onun yanında senin ne işin var. Afrin'de 52 şehidimizin kanı kurumadı. toplanmışlar bir grup güruh, davul zurna şarkılar kıyamet. Bulunduğunuz apartmanda eğer bir kişi vefat etmişse televizyonu bile açmayız. Bu rezil adamlar ve onları oraya götüren adam, sen eğer yüreğin yetiyorsa bir Afrin şehidinin evinin bulunduğu sokaktan geç ve Yaylalar Türküsü'nü söyle bakalım.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/kemal-kilicdaroglu-fotograf-zekeriya-albayrak-sozcu_16_9_1522156926_16_9_1522756192.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kilicdarogu-parti-grubunda-konusuyor-2327528/"]

[old_news_related_template title="Akşener: Biz iktidar olduğumuzda, bu sanatçılara selam vermeyeceğiz" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sanatçılarla birlikte gittiği Hatay’da, kamuflaj giymesi ve sonrasında yaşanan tartışmalarla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de dahil oldu. Sanatçılara sert tepki gösteren Akşener, “Ben öncelikle Sayın Erdoğan’a yakıştıramadım. Götürülen insanlarla ilgili olarak çok tartışma oldu. Biz iktidar olduğumuzda bu sanatçılara selam vermeyeceğiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/meral-aksener-dha_16_9_1522854334.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/aksener-biz-iktidar-oldugumuzda-bu-sanatcilara-selam-vermeyecegiz-2330206/"]

[old_news_related_template title="Karamollaoğlu: İnşallah güzide sanatçılarımız aynı hassasiyeti şeker fabrikaları için de gösterirler" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte Hatay'a giden ünlülere bir tepki de SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'dan geldi. Sanatçılardan aynı hassasiyeti şeker fabrikaları için de isteyen Karamollaoğlu, 'İnşallah güzide sanatçılarımız aynı hassasiyeti şeker fabrikaları için de gösterirler. İşçilerimizle beraber emek türküleri söylerler. Böylece, 'Külliye’nin değil Türkiye’nin sanatçısı' olduklarını gösterme imkânı bulmuş olurlar' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/karamollaoglu-iha-487_16_9_1522863796.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/karamollaoglu-insallah-guzide-sanatcilarimiz-ayni-hassasiyeti-seker-fabrikalari-icin-de-gosterirler-2330373/"]