İstanbul Beyoğlu Okmeydanı'nda 30 Nisan 2017'de yaşanan olay şöyle gelişti. Nakliyat işi yapan 35 yaşındaki Şahin Mumci, aracını önüne park ettiği internet cafenin sahibi Karabey Kantar ile 'park yeri' kavgası yaşadı. Taraflar birbirlerinden şikayetçi olunca karşılıklı dava açıldı. Olaydan bir buçuk ay sonra Şahin Mumci, aracının içinde telefonla konuşurken yanına yaklaşan bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Mermilerin biri başına 6'sı vücuduna isabet eden Mumci, kaldırıldığı hastanede bir ay yaşam mücadelesi verdi. Mumci hayata tutunmayı başardı. Ancak her iki gözünde de görme kaybı meydana geldi.

HASTANEDE KENDİNE GELİNCE VURANI SÖYLEDİ


Hastanede kendisine gelen Mumci, ateş edenin daha önce park meselesi yüzünden tartıştığı Karabey Kantar'ın olay tarihinde 17 yaşında olan oğlu Alp Kantar'ın olduğunu söyledi. Alp Kantar hakkında, "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan Çocuk Mahkemesi'nde dava açıldı. Yaşı 18'i doldurduktan sonra Alp Kantar'ın davası Ağır Ceza Mahkemesi ile birleştirildi. Baba Karabey Kantar da azmettirmek suçundan davanın sanığı oldu.

“ÜNİVERSİTEYLE UĞRAŞMAM GEREKİRKEN BURADAYIM..."


İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın karar duruşması görüldü. Sanık Alp Kantar suçlamayı kabul etmedi. Mumci'yi vuran kişinin kendisi olmadığını ileri süren Kantar, "Ben okuldaydım, internet cafede değildim. Duruşmada, savcı bey tahrike kapılıp suçu işlediğimi söyledi. Bana iftira atılıyor. Asıl mağdur benim. Dershaneyle, üniversiteyle uğraşmam gerekirken bir yıldır bununla uğraşıyorum. Suçsuzum, beraatımı istiyorum" dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Alp Kantar'ı öldürmeye teşebbüs suçundan mahkûm etti.  Mahkeme, sanık Alp Kantar'ı öldürmeye teşebbüs suçundan mahkûm etti.


YAŞI KÜÇÜK OLDUĞU İÇİN CEZADA İNDİRİME GİDİLDİ

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Alp Kantar'ı öldürmeye teşebbüs suçundan mahkûm etti. Sanığa önce müebbet hapis cezası veren mahkeme, eylemin teşebbüs aşamasında kalması ve olay tarihinde yaşının küçük olması gerekçeleriyle cezada indirime giderek sanığın 8 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verirken, mahkeme ayrıca Alp Kantar’ın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Sanık baba Karabey Kantar ise oğlunu azmettirdiğine ilişkin yeteri delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat etti.

“BEN GÖZÜMÜ KAYBETTİM. 8 YIL CEZA VERDİLER”

Duruşma sonrası verilen karara tepki gösteren Şahin Mumci, “Ben gözümü kaybettim halde sanığa 8 yıl ceza verdiler. Babası beraat etti. Oğluna ise alt sınırdan ceza verildi” diyerek karara itiraz edeceğini söyledi.