İnce annesinin memleketi Rize'deki miting öncesi, Trabzon’daki bir otelde STK ve yerel medya temsilcileri ile buluştu, soruları cevapladı. ‘’Erdoğan kendisine oy verip AKP’ye oy vermeyecekler için, ‘Münafık’’ diyor. Münafıklık kafirlikten sonra ikinci sıradadır. Münafık olacağınıza Erdoğan’a da oy vermeyin kurtulun’’ açıklaması yaptı.

KARDEŞİM BAŞÖRTÜLÜ


Kendisi hakkında ’‘Seçilirse başörtüsüne el uzatır’’ iddiasının ortaya atıldığını hatırlatan İnce, ‘’Benim kız kardeşim 40 yıldır başörtülü. İnsan kız kardeşinin başörtüsüne el uzatır mı?’’ diye sordu. Türkiye’deki tüm sınavları ücretsiz yapacağını, hukuk devleti kuracağını, bürokrat atarken de ‘’CHP'li mi diye bakmayacağını’’ söyledi.

AMPULÜ SÖNDÜRÜN


‘’Gemi batıyor, ampulü söndürün. Bu doktor sizi hasta yaptı, tansiyonuı bile düzeltemedi, bu doktoru değiştirelim’’ mesajı da veren İnce’ye bir STK temsilcisi,  ‘’Hırsızdan milli olur mu ?’’ diye sordu. İnce de, ‘’Abi bana gaz verme, başımda yeterince dava var’’ cevabını verdi.

ANNESİNİN MEMLEKETİNDE


İnce, annesinin memleketi Rize’deki mitingi öncesinde Trabzon’da esnafla da görüştü. STK temsilcileri ile yapacağı görüşme salonuna İzmir Marşı’yla giren İnce ‘’Ülkemizi karanlıktan aydınlığa ulaştıracak Cumhurbaşkanı” diye anons edildi.

İnce ‘’Erdoğan’ı yargılayacak mısınız?’’ sorusuna ‘’Benim öyle görevim yok o yargının görevi. Ben bağımsız tarafsız adil bir yargı düzeni kurarım. O düzen beni de yargılayabilir, Erdoğan’ı da’’ dedi.

DELİ İBRAHİM DE VAR


Cumhurbaşkanına yeni Anayasa ile verilecek yetkileri de eleştiren İnce ‘’ Tarihimizde hep Kanuni, Fatih Sultan Mehmet yok. Deli İbrahim de var. Bu kadar yetki verilmez’’ dedi ve şu mesajları da verdi:

‘’AKP'’liler de bizim vatandaşımız. Onlardan intikam mı alacağız, yok öyle bir şey.  Önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye'nin gençleri barışmazsa, geleceği okuyamazsa, 100 yıl geri kalacağız. Bu ülkenin gençlerini her yıl 10 bin gencini yurtdışına göndereceğim. Atatürk'ün yaptığı gibi. Kindar nesil değil uzman gençler yetiştireceğiz. Bütün sınavlar da ücretsiz olacak. Sloganımız ‘Her eve iş, her aileye bir ev.  Malvarlığımı da açıkladım. Önce sen zenginleşeceksin sonra ben sevgili vatandaş. Senden önce zenginleşirsem hesap sor. Her yıl da açıklayacağım. Siyasetçilere utanma duygusunu yeniden hatırlatacağız.

RAHMETLİ ECEVİT RÜZGARI


4 miting yaptım, rahmetli Ecevit'inki gibi, 70’lerdeki gibi bir rüzgar esiyor. Büyüme 7.4 diye açıkladılar. 2012’den beri yüzde 2’lerde gezen büyüme nasıl oldu da 7’ye çıktı? Doğal olmayan doping yapıldı. Ata yapsan, yarış iptal edilir. Kredi Garanti Fonu dopingin kendisi. Dopingin yan etkileri başladı enflasyon, cari açık, kurlar bozuldu, bütçe açığı oluştu. Bu doktor hastaya doping ilaçlarını verdi ama kalp krizi kapıda bekliyor’’