CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’un eski belediye başkanlarını ziyaret etti. İmamoğlu; ilk ziyaretini, adı geçtiğimiz aylarda MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de geçen eski başkanlandan Bedrettin Dalan’a yaptı. Ekrem İmamoğlu, Dalan’ı Mütevelli Heyeti Başkanlığı yaptığı  Yeditepe Üniversitesi’ndeki makamında ziyaret etti.

[caption id="attachment_2869122" align="aligncenter" width="1000"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

“TRAFİK VE GÖKDELENDEN ŞİKAYETÇİYİM”


Sıcak bir havada geçen ziyarette konuşan Dalan “Hata yapmamak için, İstanbul'da yanlış yapmamak için tecrübe sahibi insanları dinlemek iyidir. Tecrübeler yanlışı azaltır. Siz de bu sebeple geldiniz teşekkür ederim. Ama her aday böyle ziyaretler yapmalı. Umarım hepsi yapar. İstanbul yaz boz tahtası olacak bir yer değil. İstanbul'da trafik ve gökdelenlerden şikayetçiyim.” dedi.

Dalan sözlerini şöyle sürdürdü; “Tecrübe hataların toplamıdır. Buraya gelmekle hata yapma şansınızı azaltmak istiyorsunuz. Ümit ederim ki diğer bütün adaylar aynı jesti yapsın ve İstanbul yap-boz tahtası olmaktan kurtulsun. Herkes taşın üstüne taş koysun. İleride kim kazanırsa inşallah kent yüksek danışma kurulu kurarlar ve oraya eski belediye başkanlarını belirli periyotlarla çağırırlar ve onların da fikirlerini alırlar. Bu şehir çok önemli. Hata yaptığınız zaman 15 milyon kişi bedel ödüyor. Seçilen kim olursa en az bedeli ödeterek umarım en yüksek hizmeti verir”

[caption id="attachment_2869128" align="aligncenter" width="1200"]FOTO:SÖZCÜ - Ekrem İmamoğlu ilk ziyaretini Bedrettin Dalan'a yaptı. FOTO:SÖZCÜ - Ekrem İmamoğlu ilk ziyaretini Bedrettin Dalan'a yaptı.[/caption]

“CANIMI SIKAN TRAFİK VE GÖKDELENLER”

Gazetecilerin “Sizce İstanbul’da nasıl bir yarış olacak?” sorusu üzerine Dalan, yedi yıl yurt dışında kaldığını belirterek döndükten sonra sadece üniversitenin problemleriyle ilgilendiğini söyleyip şöyle devam etti: “Benim gördüğüm ve şuan canımı sıkan şey trafik ve gökdelenler. Dünya’nın her yerinde gökdelenler olur ancak belirli yerlerde olur. Bende 3-4 tane gökdelen yaptım ama şehrin her yerine dağıtmadım. Bunlardan dolayı da trafik oluşuyor. İstanbul’da seçimlerde büyük bir boğuşma olacak galiba. İstanbullular bana kızacak ancak büyükşehirde yaşamanın ciddi bir bedeli var. Büyükşehirlerde, nüfusu artıracak sanayinin olmaması lazım. Biz, beş yıllık dönemimizde sanayinin büyük bir kısmını şehir dışına çıkardık. Yapılması gereken hâlâ çok iş var. Allah kolaylık versin”

“CUMA GÜNÜ DE TOPBAŞ’I ZİYARET EDECEĞİM”

Ekrem İmamoğlu da “Ziyaretlerim kıdem sırası ile sürecek. Buradan sayın Nurettin Sözen'e gideceğim. Cuma günü de Sayın Kadir Topbaş ile bir araya geleceğiz. Hatasız olamayabiliriz ama hataları en aza indirmek için değerli tecrübelerden yararlanmalıyız” dedi.

[caption id="attachment_2871456" align="aligncenter" width="1000"]FOTO:SÖZCÜ - İmamoğlu, Bedrettin Dalan'ın ardından Nurettin Sözen'i ziyaret etti. FOTO:SÖZCÜ - İmamoğlu, Bedrettin Dalan'ın ardından Nurettin Sözen'i ziyaret etti.[/caption]

“BİNALİ YILDIRIM’IN İŞİ ZORLAŞIR”

Bedrettin Dalan’ın ardından eski İBB Başkanı Nurettin Sözen’in Nişantaşı’ndaki ofisine geçen İmamoğlu, kapıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Başkan adaylığı konuşulan TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın görevinden istifa etmesine gerek olmadığını söylemesine ilişkin, “Bu Ankara’nın konusu. Yalnız sayın Binali Yıldırım aday olacaksa işi zorlaşır çünkü halk belediye başkan adaylığına bürünmüş birini ister. Tabi yasal zemini nedir onu Ankara bilir” dedi.

Açıklamanın ardından Sözen, İmamoğlu’nu kapıda karşıladı. Sözen, İmamoğlu’na eski İstanbul projelerini ve fotoğraflarını gösterdi. Ekrem İmamoğlu da Sözen’e hazırlattığı kitabı hediye etti.

Atatürk’ün Sivas Kongresi sırasında 108 gün kaldığı kentte gün gün neler yaptığını anlatan kitap kısa süre önce Batı İstanbul Vakfı tarafından yayımlandı. Kurtuluş Savaşı sırasında Atatürk’ün Ankara’dan sonra en uzun süre kaldığı kent olan Sivas’ta, bu 108 günlük dönemle ilgili daha önce hazırlanmış bir kitap bulunmamaktaydı. 2 yıl önce gerçekleştirdiği Sivas ziyaretinin ardından “ Sivas- Milli Mücadelenin 108 Günü” kitabının hazırlanmasına destek olan İmamoğlu “ Atatürk Trabzon’da 9-10 gün kaldı 20’den fazla kitap yazıldı. 108 günlük müthiş bir dönemin anlatılmamış olması kabul edilemezdi. Bu yüzden bu eserin hazırlanmasına önayak olduk” dedi.