CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Liderler FOX’ta" programının ilk konuğu oldu. Seçimleri kazanması durumunda yapacaklarını tek tek sıralayan İnce, kaybetmesi durumunda da ne yapacağını anlattı. İnce, "Ola ki 24 Haziran'da kazanamadım. Kılıçdaroğlu'nun karşısında asla aday olmam. Ben vefalı bir insanımdır. Kendisiyle asla bir yarışa çıkmam. Benden daha iyi bir cumhurbaşkanı adayı bulursak onu da desteklerim" dedi.

[old_news_related_template title="Muharrem İnce: İsrail dünyada yalnız kalmaya mahkum edilmelidir" desc="CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Niğde'de yaptığı konuşmada İsrail'i Filistin'de yaptığı katliam için kınayarak 'İsrail dünyada yalnız kalmaya mahkum edilmelidir' dedi. İnce ayrıca göreve seçildiği zaman ilk Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde 0 yaşından 18 yaşına kadar bütün çocukların ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanmasını sağlayacağını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/basliksiz-1-44_16_9_1526391778.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/muharrem-ince-israil-dunyada-yalniz-kalmaya-mahkum-edilmelidir-2408924/"]

"BÜYÜK BİR CENTİLMENLİK"

Kılıçdaroğlu'nun kendisine 'kazanacaksın, cumhurbaşkanımız olacaksın' dediğini ifade eden İnce "16 yıldır Kılıçdaroğlu'yla milletvekilliği yaptım. Beni çok iyi tanır. Kamuoyunda tanınmışlık oranımı bilir. Kılıçdaroğlu'da doğru kişiyi aday yapmışız dedi bana. "Kılıçdaroğlu'nun kendisinin karşısına iki kere aday olmuş kişinin aday göstermesinin büyük bir centilmenlik olarak düşündüm. Eşim bana adaylığımı sorduğunda 80 milyonun yükünü omuzlarımda hissediyorum. İnsanlara umut olmak çok büyük bir görev dedim" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="İnce'nin seçim hesabı" desc="CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce için seçim hesabı açıldı. Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası için açılan hesaplara bağış yapılabilecek, bağışlar seçim kampanyalarında kullanılacak. Bağış için vatandaşlık kimlik numarası bildirmek zorunlu tutuldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/ince-14_16_9_1526469850.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/incenin-secim-hesabi-2410880/"]

MİTİNGLERDE KRAVATSIZ KONUŞMASININ NEDENİNİ AÇIKLADI

"Her yere kravatsız çıkıyorsunuz, Erdoğan'ın karşısına da böyle çıktınız bu belirli bir tercih mi?" sorusuna İnce, "Asık suratlı bağıran çağıran ayar veren bir cumhurbaşkanı olmak istemiyorum. 16 yıllık milletvekiliyim. Daha rahat daha özgür daha insanlara dokunan birisi olmak istiyorum Kravatla bir derdim yok, severim. Ama böyle davranmanın toplanmanın topluma daha iyi olacağını düşünüyorum. Balıkçının oltasına dokunabilen, kahvede yancı olabilen asık suratlı olmayan, ceketini çıkaran onları düşünen biri olmak istiyorum. Bunun için takmıyorum. Ama Anıtkabir'e giderken kravatımı takarım, saygı duruşumu okurum" cevabını verdi.

"YETKİLERİ MECLİS'E GERİ VERECEĞİM"

Türkiye'de kuralların işlemediğini vurgulayan İnce, "Türkiye'de şu anda bizzat AYM tarafından rafa alınmış durumda. Şu anda bir kişinin sınırları var sadece. Ben 2002 yılından beri Meclis'teyim. Bugün Türkiye'de yargı, yasama, yürütmeyi tek başına kontrol eden biri var. Üniversite bölünsün diyor, bölünüyor. Türkiye'de kurallar işlemiyor. Böyle bir durumda cumhurbaşkanı olacağım. Ben çok büyük bir zorlukla karşı karşıyayım. Kuralları doğru koyarsak işin içinden çıkabiliriz. 81 milyonun bütçesinin bir cumhurbaşkanı tek başına karar verebiliyor. Ben bu yetkiyi kullanmayacağım. Ben bu yetkiyi Meclis'e geri vereceğim. Yargıyla ilgili yetkileri de kullanmayacağım. Bizde yüksek yargı yetkilileri iliklemesi kolay olsun diye çıtçıtlı cübbe yaptıracaklar neredeyse" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Muharrem İnce'den ihale çıkışı" desc="CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, katıldığı bir TV programında 24 Haziran seçimlerine ve ülke ekonomisine ilişkin açıklamalar yaptı. Bir gazetecinin ihalelerle ilgili sorusuna İnce, 'Bütün ihaleleri gözden geçireceğim' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/ince-fox-tv_16_9_1526496441.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/muharrem-inceden-ihale-cikisi-2411557/"]

"APARTMAN DAİRESİNDE OTURURUM"

Seçilmesi durumunda Saray'ı kullanmayacağını da ifade eden İnce, "Sarayda oturmayacağım. Belki kendi evimde otururum. Ben kendi evime daha doyamadım ki. Aparman dairesinde otururum. Hiç tepeden bakmadan, trafiği çok aksatmadan, 300-500 güvenlik görevlisiyle gezmeden kendi evimde otururum" dedi.

EĞİTİMDE YENİ DÖNEM BAŞLAYACAK

Eğitimde yasal uzlaşmaya gideceklerini dile getiren İnce, "200 bin öğretmen emekli olacak. Sabahçı-öğlenci ve birlikte olan sınıflar ayrılacak. Böylece eğitimin niteliği değişecek. AK Parti döneminde bütçeyi artırdılar ama kalite artmadı. Nasıl başlayacağız eğitime? 20 yılda 10 bakan, 5 sınav değişti. Bir yıl uzlaşma bekliyorum. Bir yıl eğitimi tartışacağız. Eğitimde siyasal uzlaşma olmadan çözemeyiz. Her yıl palavradan reform yapmaktansa siyasal uzlaşmayı yapacağız" şeklinde konuştu.

"BÜTÜN MUHALEFETİN TOPLANMASINI İSTERDİM"

İnce 'milletvekilliği seçimlerinde neden HDP'yle ittifaka gidilmedi?' soruna, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı başka bir şey ittifak olayı başka bir şey. Ben bütün muhalefetin toplanmasını isterdim. Uzlaşmak ne demektir? Çok istediğinden vazgeçeceksin ki uzlaşacaksın. TRT her şey serbest desin, adil bir biçimde konuşsak iki yıl boyunca daha doğru olacak diye düşünüyorum. "Millete hiç yalan söylemeden yapmalıyız. Bundan kızacaklarmış kızsınlar önemli değil. Millet için doğruysa o zaman yapmalıyız. Kürtler bu memleketin değil mi? Kürt başkan yardımcısı da yaparım. Neden muhafazakar olan biri yardımcılık yapmasın. Cumhurbaşkanı 81 milyonun cumhurbaşkanı olur. Onun için siyaset normalleşsin istiyorum. Edirne'den Hakkari'ye geçtim. En keyifli olduğum yer Hakkari idi. Yalova'da otobüste 15-20 kişi el sallamadı, Hakkari'de böyle bir şey olmadı" cevabını verdi.

GENELKURMAY BAŞKANINA SERT TEPKİ

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret etmesine sert tepki gösteren İnce, "Ülkeyi, siyasallaşmış bir din, eğitim, siyasallaşmış bir ordu ve siyasallaşmış bir ekonomi yönetiyor. Ordu da öyle ne işi var Genelkurmay başkanının Abdullah Gül'ün evinin bahçesinde. Kimsin sen, nesin? Ne zannediyorsun kendini. Sök apoletlerini tak kravatını, çık karşımıza. Türkiye'nin durumunu düşünebiliyor musunuz? Her şey siyasallaşmış durumda" dedi.

"O YAPIDAKİ İNSANLARLA ÇALIŞMAM"

İnce'nin bu sözlerinin ardından Fatih Portakal'ın "Seçilmeniz durumunda sizin Genelkurmay'la ilişkiniz nasıl olacak? sorusuna da İnce, "Geçici süreli çalışırım. O yapıdaki insanlarla çalışmam mümkün değil benim" ifadelerini kullandı.

"İHALELERİ GÖZDEN GEÇİRECEĞİM"

“Köprülerden bahsederken fiyatlar çok fahiş ve hükümette bunların suç ortağı demiştiniz, köprülerle ilgili anlaşmaları gözden geçirecek misiniz, ihalelerle ilgili ne yapacaksınız?” sorusuna İnce, “Bütün ihaleleri tekrar gözden geçireceğim” cevabını verdi.

[old_news_related_template title="İnce'den Akar'a sert tepki: Seçilirsem o yapıdaki insanlarla çalışmam!" desc="CHP'nin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce, FOX TV'de katıldığı programda Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'la ilgili dikkate çeken açıklamalarda bulundu. Akar'ın bir siyasi gibi hareket ettiğini ifade eden İnce, 'Seçilmem durumumda o yapıdaki insanlarla çalışmam mümkün değil benim' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/inceeeeeee_16_9_1526497385.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/inceden-akara-sert-tepki-secilirsem-o-yapidaki-insanlarla-calismam-2411565/"]

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

İnce son günlerde sıkça gündeme gelen bedelli askerlik ve af konusuyla ilgili de, "Taşeronu kaldıracağım. Af değil adalet gelmeli. Adalet olmadan af getirmenin bir anlamı yok. Bedelli benim gündemimde yok. Profesyonel ordu neden olmasın bu tartışılabilir" ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTELERİN BÖLÜNMESİ

Üniversitelerin bölünmesine de karşı çıkan İnce, "Kesinlikle bölünmemelidir. Cerrahpaşa'yı yakında ziyaret edeceğim. Okulların pek çoğu yüksek lise.Eğitimle ilgili açıklamalarımı Balıkesir'de yapacağım. Doğu'ya karşı Batı'nın gücünü, Batı'ya karşı Doğu'nun gücünü kullanabiliriz" dedi.

“FETULLAH GÜLEN’İN İADESİ”

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, FETÖ ile ilgili de ABD’yi işaret ederek, “Fetullah Gülen’i iade et, etmiyorum derse İncirlik’teki askerler 24 Aralık Noel Bayramı için ailelerinin yanına göndeririz” açıklamasını yaptı. Gazetecilerin “İncirlik Üssü’nü kapatır mısınız?” sorusuna İnce, “Eğer iade etmezlerse kapatırız” cevabını verdi.

FETÖ PARA YARDIMI İDDİASI

Cumhurbaşkanı olması durumunda FETÖ ile nasıl mücadele edeceğini anlatan İnce, bir de önemli bir iddiada bulundu. Elinde önemli belgelerin olduğunu ifade eden İnce, Hükümeti kastederek, “FETÖ’yle ilgili 17-25 Aralık’ı bunlar milat kabul ettiler. Bu süreçten sonra FETÖ’ye ekonomik destek sağladılar. Bunun belgeleri var. FETÖ’nün okullarına bakanlıklar aracılığıyla nasıl devlet tarafından yardım edildiğini ortaya çıkaracağım. 1 hafta-10 gün tartışılsın sonra bu belgeleri açıklayacağım” dedi.

"SEÇİM GÜVENLİĞİ KONUSUNDA RAHAT OLSUNLAR"

Konuşmasında seçim güvenliğine de değinen İnce, "Yurttaşlarımız rahat olsunlar. CHP'nin zayıf olduğu yerlerde Saadet, İYİ Parti var. Onların olmadığı yerde biz varız. YSK'da bir şey olur mu diye düşünürseniz avukatlara çağrıda bulunmuştum zaten. YSK alicengiz oyununa girişirse avukatlarla orada olacaklar. Herkes haddini bilecek" dedi.

TRT'YE ELEŞTİRİ

Türkiye'deki basınla ilgili de önemli açıklamalarda bulunan İnce, "Medyaya şunu söyleyeyim; Dış basının gösterdiği ilgiyi Türk medyası göstermedi. TRT'deki yapıyı yerle yeksan edeceğim. Eskiden gazeteci aile düzeni vardı. O düzene geçeceğiz" ifadelerini kullandı.