İnce’ye CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve Çanakkale Milletvekili Bülent Öz eşlik etti. İnce, ilk olarak CHP Kilis İl Başkanlığı binasını ziyaret etti. Kilis’te yaşananları yerinde görmek için geldiklerini ifade eden İnce, “Bizzat kendimiz görerek yerinde tespit edelim istedik. Türkiye Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip bir ülkedir. Madenlerimizi ve ovalarımız var. Tarihimiz, kültürel dokumuz var. Bunca güzelliğin arasında üç tarafı denizlerle çevrili ama dört tarafı da sorunlarla çevrili bir ülkede yaşıyoruz. Bir taraftan Afrin’de mücadele ediyoruz, bir taraftan da Ege’de!”dedi.

"MUHALEFETİ DE DİNLEMEK GEREK"

Muhalefete kulak verilmesini isteyen İnce, “Büyük devletlerin cirit attığı bu coğrafyada bu sorun uzun yıllar sürecek gibi görünüyor. Onun için muhalefeti de dinlemek devletin sesini, milletin sesini iktidara değil, millet meclisine taşımak gerek. Çünkü bu Millet, Kurtuluş Savaşını, Büyük Millet Meclisi’nden yürütmüştür. Milletin iradesi Orada temsil edilir” dedi.

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan’ı da ziyaret eden İnce, daha sonra Kilisli esnafları dolaştı. İnce, terör örgütünün roketli saldırısına hedef olan Tarihi Çalık Camiini de ziyaret etti.