Kadıköy’de bulunan bir otelde ‘tırnakçılık’ yöntemiyle dolandırıcılık yapıldığı üzerine harekete geçen ekipler şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Otele ait güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler şüphelilerin bir otomobile binerek uzaklaştığını belirledi. Otomobilin plakasını takibe alan ekipler çalışmalarını sürdürürken Sarıyer’de bulunan bir alışveriş merkezinde 2 şüphelinin hırsızlık yaptığı bilgisini aldı. Alışveriş merkezine hareket eden ekipler, aradıkları İranlı iki şüpheliyi gözaltına alındı.

iranli-tirnakci-sevgililer-yakalandi-2Gözaltına alınan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinde yapılan işlemlerde şüphelilerin İran uyruklu Yasin H. ve Sara J. olduğu ortaya çıktı.

İranlı şüphelilerin üzerinden pasaport çıkmazken, ülkeye kaçak yollarla girdikleri belirtildi. Şüphelilerin Trabzon’da da benzer dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karıştığı, gözaltına alınarak serbest bırakıldığı öğrenildi.

İfadeleri alınan Yasin H. ve Sara J. hakim karşısına çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin tutuklanarak cezaevine gönderildi.