Saldırı, önceki akşam Beşiktaş, Barbaros Bulvarı üzerindeki bir binada meydana geldi. İş adamı Ali Rıza Gültekin, saat 22.00 sıralarında tabancayla başından tek kurşunla vurularak öldürüldü. Olayın ardından İstanbul Emniyeti’ne bağlı ilçe ekipleri ve Asayiş Şube Müdürlüğü çalışma başlattı. Araştırmalarda saldırının gerçekleştirildiği yerin kumarhane olarak kullanıldığı iddialarına ulaşıldı. Gültekin’in koruması ve bir emekli polisin de aralarında bulunduğu 21 şüpheli ifadelerinin alınması için emniyete götürüldü.

ÜÇ İSME ULAŞILDI


Cinayet masası dedektiflerinin çalışmalarında, iş adamının öldürülmesiyle ilgili 3 isme ulaşıldı. Saldırının arkasında ise alacak-verecek meselesi olduğu bilgisine ulaşıldı. Polis, Gültekin'in tefecilik yapan ve kumar oynatan bir şebeke tarafından öldürüldüğünü belirleyince Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de devreye girdi.

[caption id="attachment_2739882" align="aligncenter" width="1000"]FOTO:AA - İş adamı Beşiktaş'taki FOTO:AA - İş adamı Ali Rıza Gültekin Beşiktaş'taki silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.[/caption]

İKİ KAT FAİZ

Organize polisi 57 yaşındaki iş adamını öldürdüğü iddia edilen Mustafa B., Rıdvan D. ve Sergen G.’nin üyesi olduğu çeteyi tespit etti. Gültekin’in; daha önce haraç alma, tefecilik, silahla yaralama, kurşunlama gibi olaylara karışan çeteye boru olduğu öne sürüldü. Tefecilerden borç alan ve 2 kat faizle ödeme yapması istenen iş adamının bu parayı ödeyemediği için öldürüldüğü iddia edildi.

ARACI KURŞUNLANMIŞTI

Öldürülen iş adamının aracı 2015 yılında Beykoz’da aracıyla seyir halindeyken silahlı saldırıya uğramıştı. Polis iki olay arasındaki bağlantıyı da inceledi. Ancak her iki konunda birbirinden farklı olduğu bilgisine ulaşıldı. Ali Rıza Gültekin’in daha önce FETÖ’cü polislerin gerçekleştirdiği şike operasyonunda gözaltına alındığı ve 4 ay cezaevinde kaldığı belirtildi.

“ACI KAYBIMIZ” BAŞLIĞIYLA DUYURULDU

İş adamının öldürülmesiyle ilgili Crispino'nun internet sitesinde “Acı Kaybımız” başlığıyla yapılan duyuruda,“Yönetim Kurulu Başkanımız,Crispino Ailesinin yapı taşı, çok değerli varlığımız, Ali Rıza Gültekin’i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhuma Allah’dan rahmet, kederli ailesine, çalışanlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Başımız sağ olsun” ifadelerine yer verildi.