Yalova’dan kaçırılarak Eyüp’te öldürülen iş insanı Yaşar Tekmanlı’nın ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 10 şüpheli gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilerek tutuklanan 7 şüphelinin karar duruşması önceki gün Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Yapılan duruşmada olayın azmettiricisi olduğu öne sürülen Ahmet Can ve Selami Can ile birlikte cinayeti işleyen Ümit Aydın’a ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. İddianamede isimleri geçen Ali Yiğit, Erhan Akagündüz, Gürhan Ekti ve Melih Solak hakkında da hapis cezası verildi.

TEHDİT NOTU ÇIKTI

Öte yandan mahkemeye sunulan deliller arasında öldürülen Yaşar Tekmanlı’nın cebinden çıkan not ise dikkat çekti. Notta “Ahmet Can ve Selami Can ile hiçbir ticari hukukum olmamasına rağmen, kendilerine borcum olduğunu söyleyerek beni ve ailemi tehdit ediyorlar” yazdığı ortaya çıktı. Ayrıca Yaşar Tekmanlı’nın öldürülmeden birçok defa emniyete giderek tehdit edildiğini belirterek şikayetçi  olduğu öğrenildi.

“BİZ HEP TEHDİT ALTINDA YAŞADIK”

Kararın ardından Sözcü’nün ulaştığı Yaşar Tekmanlı’nın oğlu Gökalp Tekmanlı, “Biz aylarca bu çete tarafından rahatsız edildik. Sürekli yer değiştirerek yaşamak zorunda kaldık. Babam 10 Şubat günü evimizin önünden kaçırılarak vahşice öldürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis katilleri yakaladı. Yapılan duruşmada şüpheliler hapis cezası aldı. Benim babamın öldürüldüğünde üzerinden not çıktı. Çıkan notta kendisinin ölümle tehdit edildiği yazıyordu. Ben babamı kaybettim ama katiller de cezasını aldı” dedi.

NE OLMUŞTU

Ahmet Can ve Selami Can Ortaköy'de Palalı Sabri lakaplı Sabri Çelebi'ye ait gece kulübüne de saldırı düzenleyen "Arap çetesi"ne başvurarak "İşadamı Yaşar Tekmanlı'nın araç alım satımından dolayı bize 700 bin lira borcu var, tahsil edin” dedi. Bunun üzerine çete üyeleri Gürhan E. ve Ümit A. harekete geçti. İki şüpheli, Yalova'da yaşayan işadamı Yaşar Tekmanlı'yı otomobille alarak İstanbul'a getirdi. Eyüp'de boş araziye götürülen Tekmanlı burada öldürüldü. Olayda silahı kullanan kişinin Ümit A. olduğu belirlenmişti.