Küçükcekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre olay şöyle gerçekleşti.

İstanbul'da 2 çocuk sahibi 14 yıllık Gürkan Y. (46) ile Demet Y. (47) çifti şiddetli geçimsizlik yüzünden ayrı yaşamaya başladılar.

İddiaya göre 28 Aralık 2016’da özel bir şirkette kalite müdürü olarak çalışan Demet Y.'nin şirketinin ortak mailine eşi tarafından "Ey şerefsiz kadın, senin kadar yüzsüz bir kadınla…" diye başlayan taciz mailleri atıldı.

"Demet Y.’nin dikkatine" başlığıyla atılan maillerde Demet Y. hakkında ağır ithamlar ve hakaretler yer aldı. Mailler sonrası harekete geçen talihsiz kadının suç duyurusu sonrası Gürkan Y. hakkında "Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

SANIK: SUÇUMU KABUL EDİYORUM… SUÇ OLDUĞUNU DA BİLMİYORDUM…


Küçükçekmece 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmaya sanık Gürkan Y. ve müşteki Demet Y. ve taraf avukatları katıldı. Sanık Gürkan Y., müşteki Demet Y.’nin eşi olduğunu, olay yaşandığı dönemde aralarındaki sorunlar yüzünden ayrı yaşadıklarını söyleyerek savunma yaptı.

"MAİLLERİ BEN ATTIM AMA SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"


Sanık Gürkan Y., "Eşim olaydan önce eski iş yerimdeki patronumu arayıp ‘Evden ayrıldı, ne yapıyor, ne iş yapıyor gibi’ sözler söylemiş duyunca sinirlendim ve iddianamede belirtilen mailleri kendi şahsi mailine attığımı düşünerek göndermiştim, suçumu kabul ediyorum. Ancak bunun suç olduğunu da bilmiyordum, pişmanım’’ dedi

ŞİKAYETÇİYİM UZLAŞMAK İSTEMİYORUM


Duruşmada müşteki Demet Y. , sanığın eşi olduğunu ve aralarındaki geçimsizlik yüzünden boşanma davası açtıklarını ancak davanın reddedildiğini belirterek, "Çocuklarımla birlikte yaşıyorum eşim ise ayrı eve çıkmıştır.

Olay gününden bir gün önce gündüz eşimin şirketini aradım. Çocukları ile görüşmesini isteyecektim. Gece ise eşim benim çalıştığım iş yerinin ortak mail kutusuna "Demet Y.’nin dikkatine" başlığı adı altında "Ey şerefsiz kadın , senin kadar yüzsüz bir kadınla ..., bunu kalın kafana sok selayetin olmadığı konulara burnunu sokma, senin ne kadar yüzsüz ve karaktersiz olduğunu gösterir…" şeklinde yazılı bir mesaj bırakmış benim bundan haberim yoktu. İş yerinde çalışan diğer personeller de bu maili görmüşler ve patronum maili bana getirerek okumamı istedi. Bunun üzerine ben de şikayetçi oldum." diye konuştu.

"İŞ YERİNDE ÇALIŞAMAZ HALE GELDİM"


Demet Y. şikayetçi olduğunu ve uzlaşmak istemediğini bu mail yüzünden müdür olduğu şirkette huzursuz olduğunu ve çalışamaz duruma geldiğini söyledi.

SANIK AVUKATI: BAŞKALARININ GÖRMESİ İÇİN GÖNDERMEMİŞTİR


Sanık avukatı Özgecan Sırma, sanığın samimi şekilde savunmasını yaptığına dikkat çekerek, "Müvekkilim tarafından gönderilen mail müştekinin kendi şahsi mailine gönderilmiş olup, başkalarının görmesi için gönderilmemiştir.

Bu nedenle de mailin başına Demet hanımın dikkatine şeklinde yazılmıştır." dedi.

MÜVEKKİLİM BU OLAY YÜZÜNDEN İŞİNDEN AYRILDI!


Müşteki avukatı Elif Zilcioğlu ise sanık avukatının aksine, mailin iş yerinin ortak bölümüne bırakıldığını ve iş yerindeki herkes tarafından görüldüğünün altını çizdi. "Müvekkilim bu olay nedeniyle iş yerinden ayrılmak zorunda kalmıştır." dedi.

Mahkeme sanık Gürkan Y. sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret suçunu işlediği sabit olduğundan 90 gün hapis cezasına çarptıldı.

Ayrıca sanığın geçmişini göz önüne alan mahkeme, cezasını 75 güne düşürdü ve para cezasına çevirdi.

Gürkan Y.'nin günlüğü 20 liradan bin 500 lira ödemesine ve hükmün açıklanmasının da geriye bırakılmasına hükmetti.

Duruşmanın ardından Demet Y.'nin avukatı Elif Zilcioğlu cezanın yetersiz olduğunu savunarak "Sanık e-mail ile herkesin görebileceği ortak mail kullanarak, müvekkilimin kişilik haklarına ağır şekilde zarara uğratılmıştır. Buna rağmen , özellikle şerefe karşı işlenen suçlarda cezaların yetersiz kaldığını düşünüyorum" dedi.