"Kanunlara göre hiçbir belediye, İçişleri Bakanlığı’nın onayı olmadan, iç ve dış borç stokunun yüzde 10'unu aşacak derecede borç yapamaz" diye belirtilen raporda, Terme Belediyesi'nin ise 1 milyon liraya yakın belediye meclisi kararıyla kanuna aykırı borçlanma yaptığı açıklandı.  Ayrıca borçlanma için İçişleri bakanlığından onay alınmadığı vurgulandı.

[caption id="attachment_2729989" align="aligncenter" width="1000"]FOTO:SÖZCÜ - Sayıştay raporunda Terme Belediyesi ile ilgili çarpıcı tespitlere yer verildi. FOTO:SÖZCÜ - Sayıştay raporunda Terme Belediyesi ile ilgili çarpıcı tespitlere yer verildi.[/caption]

Sayıştay, belediye'ye ait taşınmazların ne kadar olduğunun ise tespit edilemediğini, taşınmazlarla ilgili kayıt bulunmadığına dikkat çekti . Raporda yer alan bilgilere göre Terme Belediyesi, mal ve hizmet alımlarında 4734 sayılı kamu ihale kanununa uymayarak, ihale yapmadan bilgisayar alımı ve Ramazan ayında düzenlenen iftar yemekleri için doğrudan temin yöntemiyle hizmet alındığı belirtildi.

İŞÇİLER, BİRİKMİŞ ÜCRETLİ İZİNLERİ KULLANAMADI


Sayıştay raporunda Terme Belediyesi’nde çalışan işçilerin izin hakkının da ihlal edildiğini tespit edildi. Belediyesinde çalışan daimi işçilere, Anayasal Hakları olan birikmiş ücretli izinlerinin kullandırılmadığı ortaya çıktı.