Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konservatuvar Bölümü öğrencisi İsmail Değirmenci (25), okul harçlığını çıkarmak için darbuka çaldığı bardan çıkışta, tartıştığı kişiler tarafından dövülerek öldürülmüştü.
6 Nisan'daki meydana gelen cinayetle ilgili çalışma başlatan Cinayet Bürosu ekipleri, 3 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Değirmencinin cesedi ise otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.
Geçtiğimiz hafta meydana gelen olay sonrasısı Değirmenci'nin ailesinden şok iddialar geldi. Ailesi, İsmail Değirmenci'nin barda bahşiş yüzünden dövülerek öldürüldüğünü gözaltına alınanların ise mekanın işletmecisi ve iki garson olduğunu iddia ettiler.

Anne Leyla Değirmenci oğlunu mekan sahibinin darp ettiğini söyledi. Anne Leyla Değirmenci oğlunu mekan sahibinin darp ettiğini söyledi.

"40 LİRA İÇİN İNSAN ÖLDÜRÜLÜR MÜ?"


sozcu.com.tr'ye konuşan İsmail Değirmenci'nin yakınlarının anlattıkları ise yürekleri burktu... Acılı anne Leyla Değirmenci, ''Biz Adana'da ufacık bir evde yaşıyoruz. Oğlum İsmail kendi halinde kimseye kendini muhtaç etmeden, ekmeğinin peşinde yaşayan bir çocuktu. Oğlum babasını 4 yıl önce kaybetti. Babasının vasiyeti üzerine üniversiteyi kazandı, gündüzleri dersine gider akşamları para kazanmak için çalışırdı. Evin geçimine büyük destek olurdu. İsmail'im gitti geriye 3 çocuğum kaldı. Ne istediler benim oğlumdan bilmiyorum, 40 lira için insan öldürülür mü, nasıl kıydılar benim evladıma aklım almıyor. Buna sebep olan her kim ya da kimlerse cezalarını çekmesini istiyorum'' dedi.

"İŞLETME SAHİBİ VE 2 GARSON DÖVÜYOR"


Değirmenci'nin dayısı Ömer Nergis ise: ''İsmail'in çalıştığı yerde onu sürekli dinlemeye gelen ve düzenli olarak bahşiş bırakan bir adam varmış. O günde o gelip 40 lira  bahşiş bırakmış. Garsonlar bu parayı görünce 'Adamı soyup soğana çevirdin' diyerek parayı önünden almaya çalışmışlar. İsmail ise bu duruma karşı çıkınca işletme sahibi ile beraberinde iki garson tarafından darp ediliyor. Şimdilik bildiğimiz bu suçlular cezalarını umarım çeker'' dedi.

Gaziantep'te İsmail Değirmenci ile aynı mekanda sahne alan Hüseyin Gökdemir ise yaşanan olayla ilgili haberlere isyan ederek ''Olaylar çarpıtılıyor. Bazı haber kanalları bizlerin fotoğrafını göstererek, İsmail'in sahne arkadaşları tarafından öldürüldüğü iddia etti. Olay öyle değil. İsmail her akşam iki mekanda sahne alırdı. Akşam 20.00-23.00 arası beraber aynı mekanda çalışıyorduk, ancak olay diğer mekanda gece 02.00 sıralarında meydana gelmiş. Bizim hiç bir suçumuz olmamakla beraber büyük bir üzüntü ve yas içerisindeyiz. Gaziantep'te birçok sahne yaşanan bu vahim olay yüzünden iptal edildi'' dedi.