20 KİŞİ YAKALANDI

Yapılan incelemelerde şüphelilerden 2'sinin yurtdışına çıktığı belirlendi. Bunun üzerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda 20 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 18 şüphelinin ise yakalanması için polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

FİRARİ TUSKON BAŞKANI'NIN EŞİ DE GÖZALTINDA

Gözaltına alınan 20 kişi arasında FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik kapatılan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) başkanı firari Rıza Nur Meral'in eşi Zeynep Meral'in de olduğu öğrenildi.

[old_news_related_template title="Eski TUSKON başkanının eşine ByLock gözaltısı" desc="İstanbul polisinin Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik düzenlediği operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı. Yakalananlar arasında eski bir polis okulu müdürü ve 2 vergi başmüfettişiyle TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral’in eşinin de bulunduğu öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/basliksiz-1-69_16_9_1539962580.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/eski-tuskon-baskaninin-esine-bylock-gozaltisi-2690944/"]

GÜLEN'İN TALİMATINDAN SONRA BANK ASYA'YA PARA YATIRDIĞI İDDİASI

Polis ekipleri iddiaya göre, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in talimatından sonra Zeynep Meral'in Bank Asya'daki hesabında artış meydana geldiğini belirledi. Öte yandan, Meral'in, üst düzey FETÖ yöneticileriyle irtibatta olduğu ve kapatılan FETÖ derneklerinin üyesi olduğu ortaya çıktı.

DHA