İstanbul'da bu akşam İTÜ Ayazağa metro girişinde bulunan ve arızalı olan yürüyen merdivenin plakaları bir anda koptu. Bu sırada merdivenin üzerinde bulunan onlarca kişi çığlıklar arasında merdivenlerden aşağı yuvarlandı. Kopan kısımda bulunan bir kişi ise plakaların arasından merdiven boşluğuna düştü.

basliksiz-3

Olay yerine gelen İtfaiye ekipleri düşen kişiyi kurtarmak için itfaiye basamaklarını kesmeye başladı. Çalışmaların ardından kurtarılan isminin Mehmet Ali Eriç olduğu öğrenilen şahsın durumunun iyi olduğu belirtildi.

wh

GÜVENLİK EKİPLERİ GÖRÜNTÜ ALINMASINI ENGELLEMEK İÇİN YOĞUN ÇABA HARCADI

Öte yandan metrodaki güvenlik görevlilerinin olaya ilişkin görüntü alınmasını engellemek için yoğun çaba sarf etmeleri dikkat çekti. Görevlilerin olay yerini paravanla çevrilerek ve uzman köpek eşliğinde görüntü alan vatandaşları engelledikleri gözlendi.

İBB’DEN AÇIKLAMA: TEHLİKE UYARI TABELASINI DİKKATE ALMAYAN VATANDAŞ YÜRÜYEN MERDİVENE BİNMİŞTİR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) Maslak Ayazağa metro istasyonunda yürüyen merdivende yaşanan çökme sonrası yaralanan yolcuyla ilgili açıklama geldi.

Maslak Ayazağa metro istasyonunda yürüyen merdivende göçük meydana gelmiş, bir kişi basamakların içine düşerek yaralanmıştı. Yaşanan olayın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yaralanan Mehmet Ali Erik’in sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “Maslak Ayazağa metro istasyonunda 17.30 sıralarında bakımı yapılan yürüyen merdivenin önündeki uyarı-koruma tehlike uyarı tabelasını dikkate alamayan bir vatandaş, yürüyen merdivene binmiştir. Bu sırada hizmet vermeyen ve bakımı yapılan merdivende tambur boşalması meydana gelmiş, basamaklar çökerek vatandaş merdiven altına düşmüştür. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye vatandaşı sıkıştığı yerden kurtarmıştır. Hastanede tedavi altına alınan yolcumuzun ortopedi uzmanı tarafından yapılan ilk muayenesinde sol kolunda kırık olduğu, diğer kolunda ve bacaklarında ezikler olduğu belirtilmiştir. Kesin bilgilerin tomografi sonuçlarından sonra söyleneceği belirtilmiştir” denildi.

İBB'DEN AÇIKLAMA GELDİ AMA...

Görgü tanıklarının ifadesine göre de olay öncesinde yürüyen merdivenin önünde herhangi bir uyarı tabelası olmadığı ileri sürüldü.

[old_news_related_template title="İstanbul metrosunda yürüyen merdiven arızaları bezdirdi" desc="İstanbul'da günde binlerce kişinin kullandığı metro istasyonlarında vatandaşlar yürüyen merdiven ve yürüyen bantlarda tekrarlanan arıza sıkıntısıyla karşılaşıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/whatsapp-image-2018-02-27-at-08.38.37_16_9_1519717235.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/istanbul-metrosunda-yuruyen-merdiven-sikinitisi-2251442/"]

SOZCU.COM.TR UYARMIŞTI

İstanbul'da metro istasyonlarında yaşanan yürüyen merdiven arızalarını sözcü.com.tr dün manşetine taşımış konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa'ya şikayetini iletmişti.