İstanbul'un çeşitli merkezlerinde bulunan Sözcü.com.tr muhabirleri toplu ulaşım çilesini yerinde görüntüledi. Bunlardan Yenibosna'da metrobüse binmek adeta çileye dönüştü. Metrobüse binmek için yaya geçidini kullanan vatandaşların görüntüsü dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'i andırdı.

a96e6ef5-801a-463f-91d5-6143d3c2df4e Kadıköy Metrobüs istasyonu. Fotoğraf: Sözcü


Anadolu Yakası'nda da durum buna benzerdi. Anadolu Yakası'nda da metroya binmek kolay olmadı. İstanbul Metrosu'nda kalabalık istasyonlarda birikince boş vagonlar devreye sokuldu. Uzunçayır metrobüs istasyonu girişinde kalabalık nedeniyle vatandaşlar uzun süre beklemek zorunda kaldı.

Her şey normal trafik anormal


İstanbullulara bu sabah kabus yaşatan yoğunluğun sebebini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sorduk. İnsanların ulaşmakta bile zorluk çektiği metro ve metrobüs hatlarında yaşanan yoğunluk için yetkililer, her hangi bir sefer aksaması yaşanmadığını yoğunluğun haftanın ilk günü olması sebebiyle yaşanmış olabileceğini kaydetti.

whatsapp-image-2018-10-01-at-08-28-06 Yenibosna Metrobüs istasyonu girişi. Fotoğraf: Sözcü


Öte yandan İstanbul'da aynı saatlerde araç trafiğinde yaşanan yoğunluk dikkat çekici bir şekilde yok denecek kadar azdı. Trafik yoğunluğunu saat 10.00 itibariyle 4. dereceye kadar düştü.


basliksiz-1