15 Temmuz Fetullahçı Darbe Girişimi'nin ardından yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile Türkiye genelinde FETÖ'ye ait birçok özel eğitim kurumu kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildi.

İstanbul Zeytinburnu'nda da Fetullahçı Terör Örgütü'yle ilgisi bulunduğu gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildikten sonra İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürülen bir okula 15 Temmuz'da şehit olan Tolga Ecebalın'ın ismi verildi.

Zeytinburnu'ndaki okula 15 Temmuz'da şehit olan Tolga Ecebalın'ın ismi verilmişti. Zeytinburnu'ndaki okula 15 Temmuz'da şehit olan Tolga Ecebalın'ın ismi verilmişti.


Bir süre faaliyet gösteren Şehit Tolga Ecebalın İmam Hatip Ortaokulu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan bir kararla kapatıldı ve İstanbul Kız İmam Hatip Lisesi bünyesine alındı. Alınan kararla birlikte okula ismi verilen 15 Temmuz şehidinin isminin kaldırılması gündeme geldi. 15 Temmuz şehidinin isminin kaldıralacak olmasını öğrenen birçok vatandaş duruma tepki gösterdi.

BABA: DEVLETİMİZE GÜVENİYORUZ


Sözcü'ye konuşan baba Tarkan Ecebalın da “Devletimiz çocuğumuzun ismini elbet yaş atacaktır. Devletimize güveniyoruz” dedi.Tolga Ecebalın'ın isminin bir başka okula verilip verilmeyeceği henüz bilinmiyor.