Operasyon İstanbul Emniyeti'ne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Istanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki çalışmada, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)  yapılanmasının gizli haberleşme programı ByLock kullanan bazı şüpheliler hakkında çalışma başlatıldı. Şüphelilerin gizli haberleşme programı üzerinden yaptıkları görüşmeler tek tek incelendi. Yapılan araştırmalarda aralarında, polis müdürleri, hemşireler ve, gazetecilerin de bulunduğu 36 şüpheli belirlendi.

BİRİNCİ SINIF POLİS MÜDÜRÜ


Kaçakçılık Polisi şüphelilerin yakalanması için sabah saatlerinde 9 ilde 40 adrese operasyon düzenledi.Baskınlarda aralarında ikisi 1’inci Sınıf Polisi Müdürü 17 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, daha önce ihraç edilmiş, öğretmen, hemşire ve polislerde olduğu belirtildi.

GENEL YAYIN YÖNETMENİ


Polis ekiplerince yakalanması için çalışma yürütülen 19 kişinin arasında ise, FETÖ’nün medya yapılanmasında yer alan bir isim dikkat çekti. Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt’un da listede yer aldığı öğrenildi. Başyurt’un ByLock kullanıcısı olduğu öne sürüldü.