Silivri Gazitepe Mahallesi'nde saat 17.30 sıralarında Kuzey Marmara Otoyolu projesi güzergahındaki yol çalışması sırasında doğalgaz patlaması meydana geldi. Henüz belirlenmeyen bir sebeple meydana gelen patlamanın ardından alevler yükseldi. İstanbul İtfaiyesi Avcılar, Mimarsinan, Çatalca, Silivri gruplarından 12 araç 45 personel ile olay yerine vardıktan sonra bir süre güvenli noktada bekletildi.

[caption id="attachment_2666231" align="alignnone" width="880"]Fotoğraf: DHA Fotoğraf: DHA[/caption]

Güvenli noktada bekletilen itfaiye ekipleri, yangının çevreye yayılmaması için müdahalede bulundu. Daha sonra yangın boru hattının kapatılmasıyla kontrol altına alındı. Yaklaşık bir buçuk saatlik müdahalenin ardından alevler kontrol altına alındı.

Patlamanın doğalgaz ana dağıtım hattında olduğu öğrenildi. İlk bilgilere göre olayda ölen ve yaralanan yok.

[caption id="attachment_2666232" align="alignnone" width="880"]Fotoğraf: DHA Fotoğraf: DHA[/caption]

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar bir televizyon kanalının canlı yayında olayla ilgili açıklamada bulundu. Patlamanın yerleşim noktasından uzak mesafede olduğunu belirten Işıklar, "Güvenlik araçları burada. Şu anda gazın çıktığı görüntüsünü görüyoruz. Kontrol altına alınmış görünüyor. Güvenlikle kontrol altına alınmış. Herhangi bir can kaybı yok. Yerleşim yerlerine kesinlikle uzak. Tehlikeli bir durum görünmüyor" dedi.

[caption id="attachment_2666116" align="alignnone" width="880"]Fotoğraf: DHA Fotoğraf: DHA[/caption]

İBB: RİSK KALKTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'den yapılan yazılı açıklamada doğalgaz boru hattında meydana gelen patlamayla ilgili, "Risk kalktı. Yangın, hattaki gazın kesilmesiyle kontrol altına alındı. İstanbul'un doğalgazını etkileyen durum yok" denildi.

[caption id="attachment_2666131" align="alignnone" width="880"]Fotoğraf: İHA Fotoğraf: İHA[/caption]

"HERHANGİ BİR GAZ KESİNTİSİ SÖZ KONUSU OLMAYACAKTIR"

İstanbul'un Silivri ilçesi Gazitepe Mahallesi kırsalında yer alan BOTAŞ Ana İletim hattında bugün saat 17.30 civarında sebebi alt yapı çalışmaları olarak tahmin edilen bir patlama meydana geldi. Konuya ilişkin BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, gaz kontrol merkezinden gerekli hat vanalarına müdahale edilerek, bölgedeki vanaların kapatıldığı ve gaz akışının durdurulduğu ifade edildi. Yapılan açıklamada, "Yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmalarının ardından ivedilikle tamir çalışmalarına başlanacaktır. Bu süre zarfında gerekli tedbirler alınmış olup, ülkemizin iletim sistemi doğu arz kaynaklarından beslenmek suretiyle hiçbir bölgemizde herhangi bir gaz kesintisi söz konusu olmayacaktır" bilgisi verildi.

İGDAŞ’TAN AÇIKLAMA

Bir açıklama da İGDAŞ’tan geldi. Yapılan çıklamada, “Bugün akşam saatlerinde Silivri Kadıköy Akören yolu üzerindeki patlama, doğalgaz ana iletim hattında meydana gelmiştir. Yetkililer tarafından olayın kontrol altına alındığı ifade edilmiştir. Söz konusu hat İGDAŞ doğalgaz şebekesinin dışında kalmaktadır. İstanbul doğalgaz şebekesini ve gaz arzını olumsuz yönde etkileyecek bir durum söz konusu değildir. Kamuoyuna duyurulur” denildi.