İstanbul Kağıthane’de iki aile arasında 2017 yılından beri bir arsanın paylaşımı konusunda sorunlar başladı. Zaman zaman yaşanan tartışmalar daha sonra yerini kavgaya bıraktı.
Bir süre devam eden kavganın ardından A. ailesi, T. ailesini 'korkutmak' için kiralık katil tuttu.

KOMİSYONLU KİRALIK KATİL TUTTULAR


Elde edecekleri paradan yüzde 10 komisyon vereceğini belirten aile, tuttukları kiralık katile husumetlilerinin adreslerini verdi. İlk olarak kiralık olarak tutulan Murat K. 8 Şubat 2017 Günü düzenlediği silahlı saldırıda İsa T.’yi yaraladı.

Zübeyde Kahraman yaşamını yitirdi. Zübeyde Kahraman yaşamını yitirdi.


KİRALIK KATİL HEDEF ŞAŞIRDI

Olayın ardından bir süre kayıplara karışan Murat K. tekrar ortaya çıktı. Husumetli oldukları T. ailesinin bulunduğu sokağa giden Murat K.  10 Ağustos günü gece saat 23.45 sıralarında bir silahlı saldırı daha düzenledi. Silahlı saldırı sonucu Hamza T. kolundan yaralanırken, o esnada evinin önünde oturan Zübeyde Kahraman (40) da vuruldu. Vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırılan Kahraman tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

POLİS PERDE ARKASINA ULAŞTI

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri saldırganların kullandığı aracın plakasını belirledi. Kiralık olduğu belirlenen aracı takibe alan polis, şüpheli Murat K.’nın kimliğini belirledi. Olayla ilgili çalışmalarını derinleştiren polis olayın azmettiricilerinin peşine düştü. Yapılan araştırmalar sonucunda olayın azmettiricileri olan Süleyman A., Kamil A., Mesut A., Muhammet A. olduğu belirlendi. Düzenlenen operasyonda kiralık katil Murat K. ile azmettiricileri Süleyman A., Kamil A., Mesut A., Muhammet A.'nın da aralarında bulunduğu 10 şüpheli yakalandı.

Kiralık Katil Murat K. cezaevine gönderildi. Kiralık Katil Murat K. cezaevine gönderildi.


2005’TE DE YANLIŞLIKLA ÇOCUK ÖLDÜRMÜŞ

Gözaltına alınan şüpheliler emniyette sorguya alındı. Yapılan sorgulamalarda 2005 yılında 6 yaşındaki bir çocuğu yanlışlıkla vurduğu öğrenilen Murat K.’nın cezaevinden firar ettiği ortaya çıktı.

PAZARLIK VE SALDIRI KAMERADA

Yapılan sorgulamalarda A. ve T. ailesinin bir arsanın paylaşımı konusunda yaşanan husumette, A. ailesinin kiralık katil tuttuğu ortaya çıktı. Ayrıca A. ailesinin kiralık katille görüştüğü görüntüler ve saldırı anlarına dair görüntüler de basınla paylaşıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 10 şüpheli adliyeye sevk edilirken şüphelilerden biri kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına yönelik, “Bize bu kumpası kuranları şöhret edeceğim” dedi.