29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla İstanbul Fatih'teki Vatan Caddesi'nde resmi geçit töreni düzenleniyor. Kutlamalar kapsamında resmi geçit töreni düzenlenirken, vatandaşlar alana ellerinde Türk bayraklarıyla geldi.

 

Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ayrıca İstanbul'da birçok binaya Türk bayrakları asıldı. Maslak ve çevresinde bulunan bina ve gökdelenler asılan Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri havadan görüntülendi.

[old_news_related_template title="Yurttan 29 Ekim manzaraları" desc="Cumhuriyetin 95. yıl dönümü Türkiye genelinde düzenlenen törenlerle kutlanıyor. Antalya'daki fener alayında 600 metrelik bayrak açıldı, yüzbinler hep bir ağızdan Andımız’ı okudu. Bodrum’da “Cumhuriyet Dalışı” gerçekleştiren dalgıçları denizde dev Türk Bayrağı açtı. Kocaeli’nde ise CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları, İzmit Yürüyüş Yolu’ndaki tarihi çınar ağaçlarına Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabını asarak anlamlı bir mesaj verdi. Vatandaşlar, Nutuk’a ücretsiz sahip oldu. İşte yurttan 29 Ekim coşkusu..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/manzara_16_9_1540800512.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/yurttan-29-ekim-manzaralari-2707507/"]

İSTANBUL,(DHA)